Acasă Politic Iohannis: Greva USL va duce la conştientizarea faptului că Parlamentul e o...

Iohannis: Greva USL va duce la conştientizarea faptului că Parlamentul e o instituţie importantă

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, susţine că greva parlamentarilor USL i se pare „o metodă bună” care „va conduce la conştientizarea faptului că Parlamentul este o instituţie foarte importantă”, chiar dacă nu va duce neapărat la alegeri anticipate.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, care deţine şi funcţia de preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre greva parlamentarilor USL, afirmând că este „o metodă bună”.

„Mi se pare o metodă bună, care va conduce la conştientizarea faptului că Parlamentul este o instituţie foarte importantă şi este greşit să i se ia rolul”, a declarat Iohannis.

El a apreciat că greva este „mai bună decât demisia”, pe care nu a considerat-o niciodată „o variantă bună”.

Întrebat dacă această grevă va avea rezultatul scontat de către opoziţie, adică declanşarea alegerilor anticipate, Iohannis a afirmat că „nu neapărat, dar este o metodă bună de a atrage atenţia”.

„Într-o democraţie, opoziţia trebuie să folosească toate mijloacele de care dispune pentru a atrage atenţia asupra programului pe care îl propune şi asupra unor nereguli sau nemulţumiri. Din acest motiv mi se pare absolut justificată greva. Dacă toate celelalte încercări nu au dus la nimic, este una care mi se pare în regulă”, a declarat Iohannis.

El a afirmat că deocamdată grupul parlamentar al minorităţilor nu şi-a schimbat punctul de vedere, urmând să nu mai voteze ordonanţe de urgenţă sau asumări de legi.

Grupurile parlamentare reunite ale PSD şi PNL au aprobat, miercuri, cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar două abţineri, propunerea lui Victor Ponta ca opoziţia să intre în „protest parlamentar pe perioadă nedeterminată”.

Victor Ponta a propus ca parlamentarii opoziţiei să intre în „protest parlamentar pe o perioadă nedeterminată”.

De asemenea, parlamentarii USL au votat propunerea avansată de preşedintele PSD Victor Ponta, potrivit căreia nu vor folosi în scop personal niciun drept bănesc rezultat în perioada protestului parlamentar, banii respectivi urmând a fi „îndreptaţi” către o direcţie „văduvită” de Guvern.