Acasă Stirile zilei UEFA a şters „cazul Sandu”. Preşedintele FRF nu mai este anchetat

UEFA a şters „cazul Sandu”. Preşedintele FRF nu mai este anchetat

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Într-o discuţie cu Platini, Mircea Sandu şi-a cerut scuze pentru jignirea UEFA, iar la Nyon s-a oprit orice investigaţie, anunţă gsp.ro.

Michel Platini, preşedintele UEFA, avea două nemulţumiri: că Mircea Sandu, membru în Comitetul Executiv al organismului de la Nyon, este urmărit penal în dosarul DNA pentru „dezafilierea Craiovei” şi că şeful FRF a insultat forul european.

„Nu se implică, dom’ne, ce să facă UEFA? FIFA şi UEFA sînt mai căcăcioase acum decît oricine. Le e frică să dea şi un cuvînt”. Aceasta a fost reacţia lui Sandu, în direct la GSP TV, după ce UEFA a anunţat, la începutul lunii noiembrie, că nu se va implica în „cazul Craiova”.

Imediat, în Elveţia s-a tras alarma şi s-a pornit o investigaţie internă, urmînd să se stabilească dacă acţiunile lui Sandu au afectat imaginea UEFA. Iar liderul de la Casa Fotbalului trebuia să dea nişte explicaţii.

Mircea Sandu s-a întîlnit cu Michel Platini şi în decembrie, la Veneţia, şi în ianuarie, la Nyon, de fiecare dată la şedinţele Comitetului Executiv, şi au rezolvat problema.

„UEFA a închis «subiectul Sandu». Nu s-a luat nici o măsură împotriva lui”, a dezvăluit Thomas Giordano, şef al biroului de presă UEFA. Nu a primit nici măcar o amendă, cum se speculase iniţial.

Potrivit unor surse elveţiene, preşedintele FRF i-ar fi cerut scuze lui Platini pentru cuvintele sale şi i-ar fi dat detalii despre „cazul Craiova”. Oficial, UEFA spune: „Atît timp cît în acest dosar nu e o hotărîre definitivă, nu ne afectează!”.