Acasă Stirile zilei Bani Dacia Duster, pe ultimul loc în topul celor mai sigure maşini. Vezi...

Dacia Duster, pe ultimul loc în topul celor mai sigure maşini. Vezi video!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dacia Duster se află pe ultimul loc în topul realizat de Euro NCAP, un program european pentru evaluarea siguranţei autoturismelor, după ce a obţinut doar trei stele în ruma testelor realizate.

Euro NCAP a publicat topul celor mai performante modele de noi autoturisme în domeniul siguranţei, lansate în 2011.

Unsprezece autoturisme au obţinut patru stele din cinci în urma testelor, iar cel mai slab din punct de vedere al siguranţei a fost Dacia Duster, care a obţinut doar trei stele în urma testelor, informează www.am-online.com.

Cele mai sigure autovehicule pe categorii, care au obţinut cinci stele în urma testelor, sunt:

  • Mini off-road 4 × 4: Audi Q3
  • Supermini: Chevrolet Aveo
  • Mini de familie: Ford Focus
  • Mini MPV: Mercedes B Class
  • Mare de familie: Volvo V60

Dacia Duster a primit un scor de 78% pentru protecţia oferită pasagerilor copii şi de 29% pentru dotările care îmbunătăţesc siguranţa.

Motivele pentru care Dacia Duster a obţinut doar trei stele în urma testelor:

În testele efectuate de Euro NCAP cu Duster, spaţiul destinat pasagerilor s-a comporat bine în cazul impactului frontal. Uşa de la portbagaj s-a deschis, însă, situaţie considerată un minus pentru siguranţă. Protecţia zonei pieptului a fost calificată ca fiind medie atât pentru pasagerii adulţi din faţă, cât şi pentru cei din spate. Măsurătorile efectuate la nivelul genunchilor şi femurului nu au indicat probleme. Pe partea şoferului, însă, structurile care intră în componenţa bordului au fost evaluate ca riscante.

În testele pentru siguranţa pietonilor, nici bara de protecţie şi nici partea din faţă a capotei nu au fost punctate, ceea ce înseamnă o protecţie slabă. Capota asigură, însă, o protecţie bună în majoritatea zonelor care prezintă cele mai mari şanse de a lovi capul unui copil. Riscurile sunt mari, însă, în zonele care pot lovi capul unui adult.