Acasă Politic Klaus Iohannis: Daca alegerile nu se pot tine in siguranta, le vom...

Klaus Iohannis: Daca alegerile nu se pot tine in siguranta, le vom amana

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca alegerile vor fi amanate, daca epidemia de coronavirus nu va reusi sa fie gestionata intr-un mod satisfacator, astfel incat scrutinul sa aiba loc in siguranta si sa nu reprezinte un pericol pentru populatie.

Deocamdata, a spus presedintele, este prematur sa fie stabilita o data pentru alegeri.

„Este prematur sa spunem ca vom avea sau nu vom avea, in septembrie sau in octombrie sau in decembrie, alegeri (parlamentare – n.r). Asta depinde de cum gestionam noi epidemia si cum reactioneaza populatia in continuare la acest virus. Important este, dupa parerea mea, sa facem alegerile atunci cand nu reprezinta un pericol pentru populatie. Eu n-o sa fiu de acord sa facem alegeri atunci cand epidemia inca exista si sunt un numar semnificativ de bolnavi. Eu imi doresc sa reusim in aceasta toamna sa avem si alegeri locale, si la termen, spre sfarsitul lui noiembrie – inceputul lui decembrie, alegeri parlamentare. Dar daca nu se pot tine in siguranta, atunci vor trebui amanate. Nu voi tolera in niciun caz sa avem alegeri sub semnul epidemiei”, a declarat seful statului.

El a explicat ca nu vom scapa de coronavirus prea curand, dar ideal ar fi sa ajungem sa traim cu el ca in cazul gripei sezoniere, adica acele cazuri care se inregistreaza sa poata fi tinute sub control.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos