Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au avut o convorbire telefonica, duminica, in care seful statului roman si-a exprimat solidaritatea in privinta crizei imigrantilor, aratand ca Romania participa la programe europene pentru sprijinul refugiatilor, cum este de exemplu programul Frontex, conform Mediafax.

Pe de alta parte, Iohannis a reiterat pozitia in privinta refugiatilor potrivit careia Romania respinge cota obligatorie, a mai precizat sursa citata.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a scris, duminica, pe Twitter, ca in cursul zilei a discutat prin telefon cu presedintele Klaus Iohannis si cu lideri ai altor state europene, inaintea reuniunii Consiliului UE pentru Justitie si Afaceri Interne pe tema imigratiei, programata luni.

„Tocmai am avut o conversatie cu Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, pentru pregatirea Consiliului extraordinar de luni al ministrilor de Interne”, a transmis Juncker prin Twitter.

Vicepremierul Gabriel Oprea va participa luni la reuniunea extraordinara a Consiliului Justitie si Afaceri Interne, care va avea loc la Bruxelles, pe tema dezbaterii pachetului de masuri propus de Comisia Europeana la data de 9 septembrie.

„In acest context in care Romania este o tara sigura si care isi face datoria cu multa determinare si profesionalism, merg maine la JAI. Am un mandat foarte clar din partea presedintelui Klaus Iohannis, a premierului Victor Ponta, din partea Guvernului, pe care il voi spune acolo cu modestie, dar si cu demnitate. Romania isi respecta angajamentele initiale de a primi 1.785 de imigranti. Atat este capacitatea statului roman in momentul de fata. Si, bineinteles, de a vota impotriva cotelor obligatorii”, a afirmat Gabriel Oprea, prezent la ceremonia desfasurata in Bucuresti de Ziua Pompierilor.

„Romania este o tara sigura, cu oameni profesionisti, care isi face datoria, iar Uniunea Europeana se poate baza pe Romania”, a aratat Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.