Familia presedintelui Klaus Iohannis a pierdut definitiv la Curtea de Apel Brasov un proces privind un imobil din centrul Sibiului.

Curtea de Apel Brasov a respins joi recursul declarat de Klaus si Carmen Iohannis si a mentinut decizia Tribunalului Brasov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vanzare-cumparare a unui imobil din Sibiu.

„Admite exceptia tardivitatii motivelor de recurs depuse la termenul din 03.09.2015, exceptie invocata de intimatul parat Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice, prin Directia Regionala a Finantelor Publice Brasov, prin Administratia Judeteana a Finantelor Publice Brasov si in consecinta: constata nule motivele de recurs formulate de recurentii parati Lazurca Georgeta, Iohannis Carmen Georgeta si Iohannis Klaus Werner prin memoriul de recurs din 3.09.2015 impotriva Deciziei civile nr. 235/16.05.2014 pronuntata de Tribunalul Brasov. Admite cererea de anulare a recursului declarat de recurentul parat Statul Roman prin municipiul Sibiu, prin primar, pentru lipsa dovezii mandatului de reprezentare a statului roman, cerere formulata de intimatul parat statul roman prin Ministerul Finantelor Publice, prin Directia Regionala a Finantelor Publice Brasov, prin Administratia Judeteana a Finantelor Publice Brasov si in consecinta: anuleaza recursul formulat si precizat de recurentul parat statul roman prin municipiul Sibiu, prin primar, impotriva Deciziei civile nr. 235/16.05.2014 pronuntata de Tribunalul Brasov. Respinge recursul formulat de recurentii parati Lazurca Georgeta, Iohannis Carmen Georgeta si Iohannis Klaus Werner impotriva Deciziei Civile nr. 235/16.05.2014 a Tribunalului Brasov, pe care o mentine. Respinge cererea de acordare cheltuieli de judecata in recurs formulata de intimatii reclamanti Antonescu Elisabeta, Oarga Ioan, Oarga Steluta Ancuta si Oarga Ioan Adrian”, se arata in decizia Curtii de Apel Brasov, citata de Agerpres.

Presa locala a relatat faptul ca imobilul in cauza a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, iar dupa decesul acestora averea a trecut in anii ’70 in proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care insa a decedat fara a avea copii.

Casa de pe strada Nicolae Balcescu din Sibiu, nr.29, a trecut in proprietatea statului roman, iar in anul 1997 imobilul a fost cumparat de chiriasi. in anul 1999, contractele prin care chiriasii au cumparat casa au fost anulate in instanta, la cererea fiului lui Nicolae Bastea, acesta din urma fiind nepot al sotilor Ghenea. Casa ajunge apoi in proprietatea familiei Iohannis, care a cumparat partea urmasilor lui Nicolae Bastea. Fostii chiriasi au deschis procese in instante, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat in posesia imobilului din Sibiu, contestand calitatea de urmas de drept al lui Nicolae Bastea.

Klaus Iohannis si sotia sa Carmen detin impreuna sase imobile in Sibiu, trei apartamente si trei case de locuit. Mare parte din veniturile lor provin din chiriile incasate pe aceste spatii, insa Rise Project a decoperit discrepante flagrante intre sumele trecute in declaratiile de avere ale presedintelui si cele convenite cu chiariasii (o banca si o societate comerciala) in contractele de inchiriere.

Documentele obtinute de jurnalisti arata ca, pentru perioada 2004-2007, diferenta dintre sumele din contracte si cele mentionate de Iohannis in declaratiile de avere este, in total, de 115.000 de euro.

Din contracte reiese ca, in perioada invocata, Iohannis a incasat chirii in valoare de 150.000 de euro. in acelasi timp, in declaratiile de avere, acesta a consemnat venituri totale din chirii de doar 35.000 de euro.

Unul dintre contractele consultate de Rise Project a fost incheiat in noiembrie 2001, cu banca Raiffeisen.

Prin acest contract, sotii Iohannis si Ioan Bastea – proprietari in cote egale ai unui spatiu comercial situat in centrul Sibiului (Strada Nicolae Balcescu nr. 29) – luau in chirie, pentru cinci ani, o agentie a bancii Raiffeisen, contra unui pret de 20.000 de USD/an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.