„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 iunie a.c., Decretul de desemnare a domnului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului Romaniei, pe perioada imposibilitatii exercitarii atributiilor de prim-ministru de catre domnul Victor-Viorel Ponta”, se arata in comunicatul postat de Administratia Prezidentiala.

Seful statului a decis sa-l numeasca in functia de premier interimar pe Gabriel Oprea pentru ca Victor Ponta se afla internat in Istanbul, unde se recupereaza dupa o operatie suferita la genunchi.

Decizia sefului statului de a-l numi pe Gabriel Oprea ca premier interimar vine dupa ce Victor Ponta a trimis luni la Cotroceni actele care atesta starea lui de sanatate si care au fost cerute de presedintele Iohannis.

Victor Ponta a cerut un premier interimar deoarece acesta nu se poate deplasa la sedintele de Guvern in aceasta perioada.

Vicepremierul Gabriel Oprea a discutat, luni, la Cotroceni, cu presedintele Klaus Iohannis, dupa ce acesta a primit scrisoarea premierului Victor Ponta privind numirea liderului UNPR ca prim-ministru interimar.

Victor Ponta a anuntat duminica, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca medicii au decis ca poate fi externat, dar ca trebuie ca, in urmatoarele 7 zile, sa parcurga zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente si supraveghere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.