Doua-trei portii de fructe de padure pe zi pot transforma excesul de grasime in grasime bruna care arde calorii. Vinul rosu poate avea acelasi efect.  Un nou studiu sugereaza ca dietele care contin resveratrol, substanta care se gaseste in struguri si in fructele de padure, pot combate obezitatea, conform doctorulzilei.

Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Washington le-au dat soarecilor de laborator o cantitatea de resveratrol egala cu cea e care o contin doua portii de fructe de padure.

In ciuda dietei bogate in grasime, soarecii au luat in greutate cu 40% mai putin decat animalele care nu au primit resveratrol.

Cercetarea a fost publicata in Jurnalul International de Obezitate si a scos la iveala ca organismul soarecilor a transformat excesul de grasime, in grasime bruna, care reduce greutatea corporala prin arderea caloriilor.

Si alti polifenoli prezenti in fructele de padure pot avea un efect similar, cred savantii. Prof. Min Du, coordonatorul studiului a spus: ”Polifenolii din fructe, inclusiv resveratrolul cresc expresia genei care stimuleaza oxidarea grasimilor, asa ca organismul nu le va stoca. Acestia transforma grasimea alba in grasime bruna care arde lipidele”.

Vestea buna e ca si vinul rosu contine resveratrol, asa ca poate ajuta, de asemenea la combaterea obezitatii.

Afinele, capsunile, zmeura, strugurii si merele unt bogate in acest compus. Doua-trei portii pe zi sunt suficiente pentru a obtine cantitatea necesara de resveratrol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.