Acasă Politic Klaus Iohannis a convocat consultari cu partidele! „Vreau procedura rapida pentru un...

Klaus Iohannis a convocat consultari cu partidele! „Vreau procedura rapida pentru un nou guvern! L-am desemnat pe Fifor premier interimar!”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca l-a desemnat pe Mihai Fifor ca premier interimar, ca a convocat pentru maine la consultari partidele parlamentare, intrucat doreste o procedura rapida pentru instalarea unui nou guvern.

Presedintele a facut o scurta declaratie de presa la Palatul Cotroceni, in care a anuntat ca premierul Mihai Tudose i-a inaintat demisia din functie si ca a acceptat-o.

„Premierul Tudose mi-a inaintat demisia si am acceptat-o. Aceasta situatie in care s-a ajuns ma nemultumeste profund si este o situatie care ma ingrijoreaza.

Iata ca, la un an de alegeri, in primul an de dupa alegeri, avem deja doua guverne PSD esuate. Acum, evident ca este nevoie de un guvern, pentru a scurta cat se poate de mult situatia de incertitudine.

Eu vreau sa avem o procedura rapida, care va duce la stabilirea unui nou guvern, fiindca aceasta nesiguranta politica nu trebuie sa degenereze in instabilitate politica si, mult mai important, vreau sa previn posibile urmari economice negative ale acestei crize generate iarasi in interiorul PSD.

Dupa demisia Premierului Tudose, l-am desemnat pe ministrul Fifor ca interimar la conducerea guvernului, iar pentru a avea o procedura cat se poate de rapida, si cat tine de mine, am decis sa convoc consultari cu partidele parlamentare pentru maine. Voi trimite chiar acum invitatiile de participare la consultari. Va multumesc!”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos