Kiddo, in regia lui Millo Simulov, primul film interactiv din Romania, a avut premiera la cinematograful Studio din capitala. Acest nou format de film – in care spectatorul e facut responsabil pentru ceea ce li se intampla personajelor, cu un showman in carne si oase care numara voturile publicului si face atmosfera atunci cand filmul se opreste pentru ca oamenii din sala sa decida pe ce drum o ia protagonistul – e noua formula de entertainment pe care o poti incerca in grup cu prietenii. Distractia e garantata.

Povestea este a lui Kiddo, o tanara care isi intretine familia – un frate cu dizabilitati si un tata alcoolic – carand saci de ciment. Kiddo isi umple timpul liber boxand. Pasiunea si talentul ei pentru acest sport o fac candidata perfecta pentru o competitie importanta. Ca scurtmetraj de 33 de minute Kiddo nu ar functiona, intrucat are superficialitatea narativa a unui joc video, insa – ca film interactiv – te prinde. Anamaria Maier, actrita din rol principal, studenta la actorie, e buna in rol.

Kiddo ofera spectatorului sapte puncte de decizie, deci sapte momente de vot si doua finaluri diferite, fiind compus din 27 de calupuri care pot rula in diferite moduri. Millo Simulov, regizorul filmului, va filma vara aceasta continuarea filmului, astfel incat sa termine intr-un an primul lungmetraj interactiv din Romania, cu opt finaluri diferite…

„Va dura chiar si cateva ore, daca spectatorul se va intoarce in punctele importante”

explica regizorul.

Proiectia a fost primita cu mare entuziasm de spectatori, majoritar alegandu-se desfasurari mai violente ale povestii in detrimentul celor mai „pasnice”. Publicul a ales ca tanara Kiddo sa-si loveasca tatal, ceea ce a dus la un final suparator pentru spectatori. Care a avut sansa sa revina asupra alegerii, astfel incat am vizionat si cel de-al doilea final, cel fericit…

Fiecare spectator a primit la intrare doua betisoare fosforescente, diferit colorate, cu ajutorul carora a votat.

„Am observat la proiectii vinovatia care ii apasa pe oameni in momentul in care au ales si personajul ajunge intr-un punct rau, se simt vinovati si doresc sa se intoarca si sa aleaga altfel, ceea ce in viata reala nu este posibil”

a declarat Millo Simulov pentru Cinemagia.

Kiddo va avea deocamdata un parcurs festivalier. In mai a avut o proiectie in cadrul Short Corner al Festivalului de Film de la Cannes, iar la inceput de iunie va avea proiectii la Cluj, in cadrul TIFF. Legat de proiectarea in circuitul cinematografelor din Romania, Millo Simulov spune ca are posibilitatea sa difuzeze genul acesta de film datorita digitalizarii salilor de cinema, dar ca nu are inca un plan pus la punct de difuzare a filmului in reteaua de cinematografe romanesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.