Acasă Stirile zilei Bulgarii au interzis fumatul in spatii publice

Bulgarii au interzis fumatul in spatii publice

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Legea care interzice fumatul in spatiile publice a intrat in vigoare in Bulgaria, generand temeri ca aceasta ar putea afecta turismul.

In urma unor dezbateri aprinse, Parlamentul de la Sofia a adoptat in aprilie in prima lectura o lege care interzice fumatul in spatiile publice inchise.

Ulterior, la recomandarea Ministerului Sanatatii, interdictia a fost extinsa la locurile de munca, restaurante, baruri, mijloace de transport in comun, cinematografe, teatre, hoteluri, in apropierea cladirilor admnistratiei publice, curti sau in apropierea unitatilor de invatamant sau centrelor de ingrijire, la locurile de joaca, locuri publice de agrement, in timp ce aeroporturile vor fi prevazute cu spatii inchise special destinate fumatului.

Legea ar fi putut intra in vigoare inca din 2010, dar Guvernul a amanat aceasta decizie argumentand ca aceasta ar putea afecta industria turismului. Irlanda a fot prima tara din Uniunea Europeana care a interzis total fumatul in locurile publice in 2004, potrivit novinite.com.

Inspectorii bulgari in domeniul sanatatii deja au efectuat primele controale la restaurante, aplicand si primele sanctiuni, dar recunosc ca nu dispun de autoritatea necesara pentru a-i pedepsi pe cei care incalca legea, fie proprietari de localuri publce, fie clienti ai acestora.