Organizatia italiana de aparare a drepturilor animalelor ENPA ( Ente Nazionale PROTEZIONE Animali ) a facut apel la Papa Francis pentru a opri eliberarea de porumbei de la balconul resedintei sale din Roma, dupa ce, recent, un pescarus si o cioara au atacat porumbeii pacii lansati de la Palatul Apostolic din Piata Sf. Petru, transmite agentia de stiri GeaPress.

Aparatorii animalelor sustin ca pasarile nascute in captivitate nu sunt capabile sa recunoasca animale de prada si, prin urmare, devin usor prada lor. ENPA spune ca aceasta veche traditie condamna pasarile la moarte, fapt inacceptabil care provoaca numeroase proteste.

Amintim ca incidentul care a dat nastere apelului aparatorii animalelor s-a produs dupa rugaciunile de duminica ale Papei. Francis, in special, a facut un apel pentru pace in Ucraina. Dupa discursul sau, Papa, impreuna cu doi copii a lansat doi porumbei albi de pace de la balconul apartamentul lui din Piata San Pietro. Dar pasarile nu au apucat sa zboare prea departe de Palatul Apostolic, fiind atacate de un pescarus si o cioara. Predatorii au incercat sa omoare pasarile, spun martori oculari. Desi au pierdut cateva pene si au incasat lovituri de cioc, porumbei au fost capabili sa zboare departe de urmaritorii sai.

Iubitorii animalelor il roaga pe Papa sa nu mai elibereze porumbei ai pacii

Intre timp, unii ucrainenii au vazut un semn rau in incidentul cu porumbeii. Capii Bisericiii s-au grabit sa declare ca situatia nu ar trebui dramatizata.

Traditia de a elibera porumbei in Piata Sf. Petru a aparut pe vremea Papei Ioan Paul al II-lea. De obicei, porumbeii care simbolizeaza dorinta de pace sunt eliberati de catre copii in prezenta Pontifului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.