Acasă World Un alt celebru cowboy Marlboro a murit din cauza unei boli de...

Un alt celebru cowboy Marlboro a murit din cauza unei boli de plamani

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In SUA, la 73 de ani, a murit actorul si modelul Eric Lawson, care a fost personificarea cowboy-ului Marlboro din spoturile de publicitate ale companiei de tutun. Potrivit Associated Press, acesta a murit in casa sa din California, pe 10 ianuarie, dar vestea mortii sale a fost anuntata doar acum.

Cauza decesului a fost o boala pulmonara dezvoltata din cauza fumatului. Lawson a devenit un fumator inrait de la varsta de 14 ani si a fumat cea mai mare parte din viata sa, pana in momentul in care a fost diagnosticat cu boala pulmonara, dar care nu l-a impiedicat sa joace in reclamele anti-tabac.

Eric Lawson a jucat in reclamele Marlboro intre 1978-1981. Apoi, el a participat in filmarea unor seriale precum Baywatch, Dinastia si „Ingerii lui Charlie”. S-a retras in 1997 din cauza ranilor primite pe platourile de filmare ale unui western.

Lawson nu a fost singurul model Marlboro care a murit din cauza unei boli asociate cu fumatul. In 1995, de cancer pulmonar a murit si David McLean, iar in 1987 de emfizem, David Millar.