Cel mai inalt tobogan cu apa din lume va fi inaugurat intr-un parc de distractii din Kansas City.

Momentan, Insano (n.r. nebun, nebunesc, in portugheza), de 41 de metri, aflat in cadrul parcului de distractii Beach Park si Kilimanjaro (49 de metri), situat in parcul Águas Quentes Country Club, ambele in Brazilia, sunt cele mai inalte tobogane cu apa din lume. Un parc de distractii din Kansas City, Statele Unite, vrea sa depaseasca insa recordul, anunta Huffington Post.

Verrückt (nebun, prostesc, in germana), al carui nume e inspirat de Insano, fostul detinator al recordului mondial, pana in 2005, urmeaza sa fie cel mai inalt tobogan cu apa din lume, anunta Schlitterbahn, compania producatoare. Inaltimea finala nu va fi dezvaluita pana in aprilie, dar, daca va bate recordul stabilit de Kilimanjaro, o sa aiba cel putin 50 de metri, cat un bloc cu 18 etaje. Cei de la Schlitterbahn spun ca viteza cu care coboara amatorii de senzatii tari pe toboganele din Brazilia, aproximativ 105 kilometri pe ora, va fi depasita, dar, la fel ca si in cazul inaltimii, nu dezvaluie inca nicio cifra.

Toboganul va avea 264 de trepte de urcat pana in varf si va fi acoperit cu o plasa de siguranta pentru a evita accidentele. Parcul de distractii va fi inconjurat de un rau artificial de peste 1.5 kilometri, astfel ca vizitatorii pot ajunge la oricare dintre atractii fara sa iasa din apa. Curgerea raului va fi asigurat de doua pompe care asigura peste 300 de metri cubi de apa pe minut.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.