Aspectul masinilor sugereaza cilindree mici si viteza redusa. Asa ar fi in mod normal daca nu am avea in fata bolizii sport Shelby Cobra 289 FIA 50th Anniversary Edition si Weineck Cobra 780 CUI Limited Edition.

Modelul Shelby Cobra 289 FIA in acest an marcheaza 50 de ani. in onoarea acestei aniversari, echipa Shelby American si-a suflecat manecile si a lansat Shelby Cobra 289 FIA 50th Anniversary Edition. Masina va fi produsa in doar 50 de exemplare. Caroseria retro este pictata in Viking Blue, iar suplimentar li s-au mai adaugat la exterior dungi si cercuri de culoare galbena stralucitoare. Interioarele sunt realizate in negru cu finisaje premium. Modelul cel mai ieftin, cu caroserie din fibra de carbon, costa de la 95 mii dolari, iar cel cu corp de aluminiu – de la 160.000 dolari.

cobra1

Modelul Weineck Cobra 780 CUI Limited Edition a fost creat de compania germana Weineck Engineering si se bazeaza pe roadsterul AC Cobra. Acest “pitic” are un motor foarte puternic – V8 de 12,9 litri si 1.100 CP. Motorul este capabil sa obtina o viteza de 300 km/h in doar 10 secunde. Masina este echipata cu suspensii fata si spate independente. in total au fost produse 15 de exemplare ale modelului.

cobra1a cobra1b cobra1c cobra1d cobra2 bord cobra2 inter cobra2 motor cobra2 cobra2a cobra2b cobra2c cobra2d

Interiorul fiecarei masini a fost conceput individual, in functie de dorintele viitorului proprietar, pentru tapiterie fiind folosita piele englezeasca de cea mai inalta calitate. Toate modelele au fost, desigur, deja vandute. Dar, in curand, unul dintre acestea va fi expus la Paris, in cadrul licitatiei casei de licitatii RM Auctions.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.