Iti place sa lasi COMENTARII? Poti fi considerat NARCISIST, PSIHOPAT sau SADIC!

Raw Life and Style

Persoanele care lasa comentarii pe internet pot considerate narcisiste, psihopate si sadice, se arata intr-un studiu al cercetatorilor canadieni.

Echipa de cercetatori de la Universitatea din Manitoba a descoperit ca cea mai comuna trasatura a persoanelor care scriu comentarii la diverse articole publicate online este comportamentul sadic.

Pentru a identifica comentatorii online, cercetatorii au dezvoltat niste teste simple.

„Respondentii au completat chestionare de personalitate si un sondaj pe internet, comentand stiluri”, a spus echipa de la Universitatea din Manitoba.

Cercetarea a fost condusa de Erin Buckels si de doi colegi de-ai sai.

Click pe aceeasi tema:  "The Dark Knight Rises": Mai multi critici au fost amenintati cu moartea pentru ca nu le-a placut

Acestia au definit comentarea online ca „practica de a te comporta intr-un mod inselator, distructiv sau perturbator, intr-un cadru social pe internet, fara niciun scop folositor aparent”.

In urma testelor, comentarea online a fost asociata cu sadismul, psihopatia si machiavelismul. Dintre toate acestea, sadismul a fost identificat ca cea mai puternica legatura cu actiunea de a comenta online.

„Exercitarea altor activitati online, cum ar fi discutiile pe chat si dezbaterile, nu a fost asociata cu sadismul”, mai spun cercetatorii canadieni.

Pentru realizarea acestui studiu au fost dezvoltate doua teste. Intr-un test, li s-a cerut participantilor sa spuna „ce le place sa faca cel mai mult” cand stau pe site-urile de comentarii online, avand la dispozitie cinci optiuni: „sa dezbati subiecte care sunt importante pentru tine”, „sa discuti cu altii”, „sa-ti faci prieteni noi”, „sa comentezi ce spun altii” si „altceva”.

Click pe aceeasi tema:  YouTube: Conducerea site-ului anunta schimbari

Potrivit rezultatelor testului, 5,6% dintre respondenti se bucura „sa comenteze”.

„Atat comentatorii online, cat si sadicii simt o bucurie sadica la necazul altora”, a spus echipa de cercetatori.

„Sadicii vor doar sa se distreze… si internetul este terenul lor de joaca”, au mai spus oamenii de stiinta.

Sursa: mediafax.ro

spre