Acasă Stirile zilei Iti place sa lasi COMENTARII? Poti fi considerat NARCISIST, PSIHOPAT sau SADIC!

Iti place sa lasi COMENTARII? Poti fi considerat NARCISIST, PSIHOPAT sau SADIC!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Persoanele care lasa comentarii pe internet pot considerate narcisiste, psihopate si sadice, se arata intr-un studiu al cercetatorilor canadieni.

Echipa de cercetatori de la Universitatea din Manitoba a descoperit ca cea mai comuna trasatura a persoanelor care scriu comentarii la diverse articole publicate online este comportamentul sadic.

Pentru a identifica comentatorii online, cercetatorii au dezvoltat niste teste simple.

„Respondentii au completat chestionare de personalitate si un sondaj pe internet, comentand stiluri”, a spus echipa de la Universitatea din Manitoba.

Cercetarea a fost condusa de Erin Buckels si de doi colegi de-ai sai.

Acestia au definit comentarea online ca „practica de a te comporta intr-un mod inselator, distructiv sau perturbator, intr-un cadru social pe internet, fara niciun scop folositor aparent”.

In urma testelor, comentarea online a fost asociata cu sadismul, psihopatia si machiavelismul. Dintre toate acestea, sadismul a fost identificat ca cea mai puternica legatura cu actiunea de a comenta online.

„Exercitarea altor activitati online, cum ar fi discutiile pe chat si dezbaterile, nu a fost asociata cu sadismul”, mai spun cercetatorii canadieni.

Pentru realizarea acestui studiu au fost dezvoltate doua teste. Intr-un test, li s-a cerut participantilor sa spuna „ce le place sa faca cel mai mult” cand stau pe site-urile de comentarii online, avand la dispozitie cinci optiuni: „sa dezbati subiecte care sunt importante pentru tine”, „sa discuti cu altii”, „sa-ti faci prieteni noi”, „sa comentezi ce spun altii” si „altceva”.

Potrivit rezultatelor testului, 5,6% dintre respondenti se bucura „sa comenteze”.

„Atat comentatorii online, cat si sadicii simt o bucurie sadica la necazul altora”, a spus echipa de cercetatori.

„Sadicii vor doar sa se distreze… si internetul este terenul lor de joaca”, au mai spus oamenii de stiinta.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos