Descoperire SOCANTA in PHARMA: Otrava vine in ambalaj de medicamente

Autoritatile de reglementare din SUA si-au exprimat indoieli cu privire la siguranta medicamentelor provenite din India. Problema este ca multe companii indiene din industria pharma „fabrica” rezultatele testelor si vand medicamente contrafacute, potrivit Almagest.

Oficialii americani au interzis importul unor produse pe a caror ambalaj scrie antibiotic Cipro, Neurontin si agent analgezic impotriva acneei Accutane.

Dr. Margaret Hamburg, de la Biroul Food and Drug Administration din SUA, a declarat ca urmare a vizitei intreprinse in India s-au constatat deficiente enorme in termeni de calitate a produselor pharma la mai multe companii.

Click pe aceeasi tema:  Criza in buzunarele regilor asfaltului din Romania. Iata cum s-au subrezit afacerile acestora!

In prezent, India furnizeaza mai mult de 40% din medicamentele generice cu prescriptie si suplimentele alimentare de pe piata din SUA.

In total, au fost verificate mai mult de 100 de companii indiene. Controalele anterioare realizate de expertii SUA au adus deja probleme serioase firmelor indiene. De exemplu, anul trecut din cauza unor probleme identificate, gigantul pharma Ranbaxy a trebuit sa plateasca o amenda de 500 de milioane de dolari.

Sectorul Pharma este unul din principalele domenii ale economiei Indiei. Anual, tara exporta medicamente in valoare de 15 miliarde de dolari.

Click pe aceeasi tema:  Ai muncit legal 12 luni in UE sau unul dintre aceste state? Vezi aici cum poti obtine pensie comunitara...

 

spre