Acasă Stirile zilei Bani Descoperire SOCANTA in PHARMA: Otrava vine in ambalaj de medicamente

Descoperire SOCANTA in PHARMA: Otrava vine in ambalaj de medicamente

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Autoritatile de reglementare din SUA si-au exprimat indoieli cu privire la siguranta medicamentelor provenite din India. Problema este ca multe companii indiene din industria pharma „fabrica” rezultatele testelor si vand medicamente contrafacute, potrivit Almagest.

Oficialii americani au interzis importul unor produse pe a caror ambalaj scrie antibiotic Cipro, Neurontin si agent analgezic impotriva acneei Accutane.

Dr. Margaret Hamburg, de la Biroul Food and Drug Administration din SUA, a declarat ca urmare a vizitei intreprinse in India s-au constatat deficiente enorme in termeni de calitate a produselor pharma la mai multe companii.

In prezent, India furnizeaza mai mult de 40% din medicamentele generice cu prescriptie si suplimentele alimentare de pe piata din SUA.

In total, au fost verificate mai mult de 100  de companii indiene. Controalele anterioare realizate de expertii SUA au adus deja probleme serioase firmelor indiene. De exemplu, anul trecut din cauza unor probleme identificate, gigantul pharma Ranbaxy a trebuit sa plateasca o amenda de 500 de milioane de dolari.

Sectorul Pharma este unul din principalele domenii ale economiei Indiei. Anual, tara exporta medicamente in valoare de 15 miliarde de dolari.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos