Acasă Stirile zilei Ipoteza socanta care ar putea arunca in aer secretele Casei Regale din...

Ipoteza socanta care ar putea arunca in aer secretele Casei Regale din Romania

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O revista de scandal din America se intreaba daca printul Nicolae este gay si daca acesta este motivul pentru care a fost inlaturat de la succesiunea la tron.

Ipoteza socanta lansata de revista Instinct Magazine din America. Publicatia se intreaba daca nepotul regelui Mihai, Nicolae, si-ar fi pierdut titlul de principe din cauza orientarii sale sexuale.

Potrivit Casei Regale, „in ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de ‘Principe al Romaniei’ si calificativul de ‘Alteta Regala'”. De asemenea, regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceste hotarari au intrat in vigoare in aceeasi zi.

Familia Regala a publicat pe site-ul romaniaregala.ro mai multe poze de la sedinta din 1 august 2015 a Consiliului Regal, in cadrul careia Regele Mihai a decis sa-i retraga nepotului Nicolae titlul de „Principe al Romaniei” si sa-l excluda din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. De la decizie a lipsit chiar Principele Nicolae.

In fotografii apar Regele Mihai, Principele Radu, consilierul Casei Regale Ioan Luca Vlad si Mihnea Constantinescu, ambasador cu insarcinari speciale pentru securitatea energetica, fost purtator de cuvant al premierului Petre Roman, fost consilier al premierilor Theodor Stolojan, Adrian Nastase, Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta.

In acelasi set de fotografii, publicat pe 5 august 2015, pe langa momentul deciziei excluderii Principelui Nicolae sunt surprinse si momente care ii infatiseaza pe Principele Radu, Principesa Margareta si Mihnea Constantinescu la masa intr-un restaurant, zambitori, langa Regele Mihai, intr-o atmosfera relaxata, desi sunt realizate in zilele de 29 iulie-3 august, deci in jurul datei la care unul dintre membrii Casei Regale a primit o lovitura.

Imaginile au fost insotite de urmatorul mesaj: „In zilele de 29 iulie – 3 august, Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare si Principele Radu au vizitat pe Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Ana, in Elvetia.

Majestatile Lor petrec intreaga vara la resedinta elvetiana, urmand sa decida asupra programului de calatorii din a doua jumatate a anului. In luna septembrie, Regina Ana va aniversa varsta de 92 de ani, iar la 25 octombrie, Regele Mihai va implini 94 de ani”.

Ioan Luca Vlad a precizat ca problema excluderii principelui Nicolae din linia de succesiune la tron s-a ridicat in ultima perioada si „s-a decis pe 1 august”.

Intrebat de ce discutiile au avut loc in lipsa Principelui Nicolae, consilierul Casei Regale a raspuns: „Pentru ca era plecat din tara, intr-o calatorie deja programata. El a fost informat ulterior.”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos