Iohannis, mesaj transant catre PSD si ALDE care il ameninta cu suspendarea! Nu mi-a fost si nu mi-e teama de suspendare! Ce spune seful statului despre Viorica Dancila!

64

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca nu ii este teama de suspendare, intrebat daca a numit-o pe Viorica Dancila de teama unor consecinte politice. Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, intrebat despre posibilitatea ca din viitorul Guvern sa faca parte persoane cercetate penal, ca aceste persoane nu au ce cauta in fruntea statului, adaugand ca ar colabora greu cu astfel de ministri.

„Eu cred ca voi fi informat si oficial despre persoanele care vor fi propuse, insa parerea mea despre persoanele care sunt in curs de a fi cercetate penal sau care sunt in curs de a fi judecate penal sau care au condamnari penale, aceasta opinie o cunoasteti. Dupa parerea mea, n-au ce cauta in fruntea statului”, a precizat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

intrebat daca i-a transmis acest lucru si liderului PSD, Liviu Dragnea, Iohannis a spus ca pozitia sa este foarte bine cunoscuta.

„Din pacate, ea inca nu se regaseste in Constitutie. Dar consider ca trebuie sa facem cu totii, impreuna, un efort de imbunatatire a acestei situatii, de aceea am propus si cand am fost la CSM, poate va amintiti, ca daca tot ne apucam sa discutam despre Constitutie si ce trebuie sa facem mai bine acolo, atunci eu consider ca principiul integritatii trebuie sa fie inscris chiar in Constitutie. (…) Cand am vorbit cu doamna Dancila, ne-am concentrat pe persoana domniei sale, nu despre Guvern. Iar in continuare vom vedea cu ce echipa stie sa vina PSD-ul ”, a adaugat seful statului.

Totodata, Klaus Iohannis a spus ca ar lucra destul de greu cu astfel de persoane, daca vor ajunge sa faca parte din Guvern.

„Deocamdata, parghiile presedintelui sunt foarte putine. De aceea imi doresc ca principiul integritatii sa fie trecut in Constitutie, ca sa nu mai existe aceasta discutie intr-o alta conjunctura, sper sa trecem cu bine prin aceasta faza”, a sustinut seful statului.

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, luni, dupa sedinta CExN, ca membrii PSD cercetati penal pot face parte din viitorul Cabinet Dancila, el aratand ca social-democratii au decis sa isi faca ei insisi Guvernul si nu alte institutii.

„Nu mi-a fost si nu mi-e teama de suspendare. Nu exista niciun motiv pentru o suspendare. incet, dar sigur trebuie eliminat acest lucru din discutia publica. (…) Au mai fost incercari de suspendare, dar nu cred ca aceasta posibilitate de suspendare trebuie sa fie un argument in dezbaterea publica. Pentru mine, nu este cu certitudine un factor de decizie”, a declarat seful statului, la Palatul Cotroceni, dupa intalnirea intalnirea anuala cu sefii misiunilor diplomatice acreditati la Bucuresti.

El a reluat afirmatiile potrivit carora a cantarit toate argumentele, sustinand ca a ajuns la concluzia ca este varianta pe care trebuie sa o accepte.

„Am spus chiar la desemnare ca am cantarit toate argumentele si am ajuns la concluzia ca este varianta pe care trebuie sa o accept”, si-a explicat Iohannis decizia de a accepta propunerea PSD-ALDE de a o desemna premier pe Viorica Dancila.

El a spus, raspunzand unei alte intrebari a jurnalistilor, ca a avut o antalnire cu Viorica Dancila, inainte de a o desemna premier, pentru ca i s-ar fi parut „ciudat” sa faca o nominalizare fara sa cunoasca persoana.

intrebat ce a recomandat-o pe Dancila, presedintele a raspuns: „Majoritatea parlamentara a recomandat-o”.

De asemenea, presedintele a fost intrebat daca la intalnirea cu Viorica Dancila i-a pus in vedere acesteia ca din viitorul cabinet sa nu faca parte persoane cu probleme penale, el raspunzand: „Cand am vorbit cu doamna Dancila m-am concentrat pe persoana domniei sale, iar in continuare vom vedea cu ce echipa va merge PSD”.

!-- Composite Start -->
Loading...
<