Acasă Politic Iohannis ataca Rusia: Suntem ingrijorati de interventiile militare pe teritoriile altor state!

Iohannis ataca Rusia: Suntem ingrijorati de interventiile militare pe teritoriile altor state!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri ca a reiterat invitatia ca secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, sa viziteze Romania si ca va conveni un moment potrivit cu acesta.

„Astazi, l-am asigurat pe domnul secretar general de intreaga sustinere pentru eforturile Aliantei si am reiterat invitatia de a vizita Romania. Vom conveni impreuna un moment potrivit pentru acest lucru”, a afirmat Iohannis, dupa intalnirea cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Presedintele Iohannis i-a multumit secretarului general al NATO pentru primire si a apreciat ca discutia cu acesta a fost foarte buna si plina de substanta.

„Vizita mea confirma angajamentul ferm al Romaniei fata partenerii Nord-Atlantici. (…) Statutul Romaniei de membru NATO si UE, precum si Parteneriatul cu SUA reprezinta in definitiv fundamentul politicii noastre externe si de securitate”, a spus Iohannis.

Seful statului a sustinut ca anul 2014 a pus Europa si intreaga lume in fata unor provocari de securitate greu de imaginat.

„Asistam ingrijorati la interventiile militare ilegale si la incalcarea integritatii teritoriale a unor state. Acestea reprezinta o incalcare a dreptului international si clar genereaza insecuritate in regiune”, a subliniat Iohannis.

El a indicat ca a convenit cu secretarul general al Aliantei nevoia reconfirmarii solidaritatii NATO.

„Am convenit ca este momentul sa reconfirmam prin actiuni ferme solidaritatea Aliantei, pentru a arata clar ca spiritul articolului 5 care leaga membrii NATO in angajamentul de a se proteja mutual este la fel de puternic acum ca in momentul fondarii Aliantei noastre. In acest sens, pentru Romania este foarte important procesul de punere in aplicare a deciziilor luate la ultimul summit NATO in ceea ce priveste masurile de reasigurare a securitatii tarilor aliate din zona”, a aratat el.

Presedintele Klaus Iohannis a fost primit vineri de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, in cea de-a doua zi a vizitei sale oficiale la Bruxelles.

In prima zi a vizitei la Bruxelles, seful statului a avut intrevederi cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker.