Senatorul PNL Ioan Ghise a declarat ca a depus doua plangeri penale la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in nume personal, impotriva lui Traian Basescu si a sase judecatori ai Curtii Constitutionale.

Potrivit acestuia, prima plangere penala il vizeaza pe presedintele Traian Basescu, pentru infractiunile de uzurpare de calitati oficiale, intrucat a ocupat sediul Administratiei prezidentiale, la data de 28 august, „cu ajutorul unor persoane imbracate in uniforme ale SPP, stiind ca la respectiva data era si este, si in prezent, in situatia de suspendat din functia de presedinte, conform hotararii Parlamentului nr 33/2012„.

Ioan Ghise il mai acuza pe Traian Basescu de propaganda in favoarea statului totalitar, prin „incalcarea vointei poporului, consemnata in rezultatele Biroului Electoral Central si confirmate de Curtea Constitutionala”.

Senatorul PNL a mai depus o plangere penala pe numele judecatorilor Curtii Constitutionale care ar fi votat in favoarea invalidarii referendumului: Augustin Zegrean, Aspazia Cojocaru, Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Iulia Motoc si Valentin Zoltan Puskas.

Judecatorii Curtii Constitutionale sunt acuzati de schimbarea ordinii de drept in Romania, prin anularea hotararii nr. 6/2012 a CC, prin care s-a constatat valabilitatea referendumului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.