Acasă Stirile zilei Inventie inedita destinata bogatilor: o insula plutitoare portabila

Inventie inedita destinata bogatilor: o insula plutitoare portabila

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O companie austriaca a conceput un nou produs de lux destinat super-bogatilor: o insula artificiala plutitoare ce poate fi achizitionata cu 5,2 milioane de euro.

Masurand 20 de metri pe latime si 37 de metri in lungime, „Insula Orsos” nu este dotata cu motor, insa poate fi ancorata oriunde doresc proprietarii acesteia, fiind apoi usor de remorcat in oricare alt loc de pe Terra, a explicat fondatorul companiei, Gábor Orsós.

„Interesul pentru produsul nostru este masiv, din toata lumea, Australia, China si SUA. Avem deja primele pre-comenzi si urmeaza sa fim vizitati saptamana viitoare de cativa potentiali cumparatori din Australia”

a adaugat antreprenorul.

Insula este „prietenoasa cu natura”, fiind auto-suficienta gratie panourilor solare si a generatoarelor eoliene de curent. Insula-iacht poate gazdui 12 persoane in cei 1.000 de m² disponibili.

Singura problema este ca pana acum nici o insula nu a fost realizata, iar fabrica se gaseste in Slovacia, tara fara iesire la mare. Orsos afirma ca primul produs va fi gata in 18 luni, urmand ca insulele sa fie transportate pe Dunare pana in Marea Neagra, iar de acolo oriunde pe Terra doreste cumparatorul.