Doriti sa transmiteti un mesaj extraterestrilor? Daca da, acum aveti sansa de a le comunica gandurile voastre: toate mesajele scrise pe Twitter pe data 30 iunie, intre 3:00 si 10:00 dimineata (ora Romaniei), ce poarta hashtag-ul #ChasingUFOs vor fi combinate intr-un singur mesaj.

Mesajul rezultat din cumularea tuturor tweet-urilor scrise de public va fi lansat in spatiu pe data de 15 august, cu ocazia implinirii a 35 de ani de la faimosul „semnal Wow!”.

Proiectul este initiat de postul american de televiziune National Geographic Channel cu ocazia unei noi serii TV intitulate „Chasing UFOs”, informeaza LiveScience.

„Lucram cu specialistii de la Observatorul Arecibo pentru a gasi cea mai buna metoda de criptare a mesajului. Transmisiunile precedente s-au bazat pe claritatea mesajului, dar noi vrem sa ne concentram pe formarea unui tipar notabil, care sa iasa in evidenta si sa nu se asemene cu «parazitii» spatiali”

a declarat Kristin Montalbano, purtatoarea de cuvant a National Geographic Channel.

In cele 4 decenii de cand oamenii cauta extraterestri cu ajutorul radiotelescoapelor, singura data cand a fost inregistrata o serie de date a caror origine ar putea fi extraterestra a fost in 1977. Observatorul de la Universitatea Ohio State a inregistrat pe 15 august 1977 o transmisiune radio puternica, ce durat 72 de secunde si care parea sa vina din directia constelatiei Sagittarius.

Cele 72 de secunde de date au fost supranumite „semnalul Wow!”, deoarece astronomul Jerry Ehman, cel care era insarcinat sa studieze datele inregistrate, a scris cu pixul „Wow!” pe foaia pe care erau tiparite surprinzatoarele date inregistrate din spatiu.

De atunci, in ciuda eforturilor colosale, oamenii de stiinta nu au reusit sa mai inregistreze vreo transmisiune care sa origineze din aceeasi portiune de cer. „Semnalul Wow!” ramane si astazi un mister, specialistii nereusind sa identifice daca semnalul a fost lansat cu adevarat de o civilizatie extraterestra.

Acum, omenirea va lansa un mesaj in directia sursei „semnalului Wow”, in speranta ca oamenii de stiinta extraterestri vor avea mai multe sanse in a decoda transmisiunea.

„Dupa ce vor receptiona mesajul, extraterestrii specialisti in stiinta vor fi nevoiti sa decripteze transmisiunea noastra si sa ne inteleaga limba. Este dificil, insa cu siguranta detectarea unui semnal lansat de o civilizatie inteligenta va reprezenta o realizare extraordinara pentru extraterestri – asta presupunand ca nu cunosc civilizatia noastra ca urmare a unor vizite mai vechi”

a declarat Montalbano.

1 COMENTARIU

  1. nu tot ce-i dreapta e de aur, asa cum nu tot ce-i ste2nga e de arcaunt. liberalismul e la moda in multe guri din Rome2nia, inclin sa cred ca aceste guri nu prea stiu ce spun. liberalismul e ceva mai mult dece2t sa vrei ca statul sa nu se amestece in mediul de afaceri dece2t atunci ce2nd tara arde, vezi criza bancara, atunci bancile vor amestec de stat, o-ho!iar ste2nga nu e numai huo, comunistii! mai e si factorul social, si nu ma refer la sustinerea populatiei intru dolce far niente.Geoana are ocazia sa nu voteze abia me2ine, in parlament.sa vedem ce2ti ne-votanti vor fi din re2ndurile celora care spuneau ca-si sufleca me2necile si trec la treaba a doua zi dupa alegeri. pun pariu ca si Gladiol e printre ei. si Organ, ucigatorul de elene. (apropo, n-as fi crezut niciodata ca va avea asa succes in re2ndurile populatiei campania lui impotriva lui Udrea! )lol la ce zicea cineva mai sus dreapta raportat la PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.