Acasă Stirile zilei Ziua in care poti trimite mesajul tau catre extraterestri

Ziua in care poti trimite mesajul tau catre extraterestri

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Doriti sa transmiteti un mesaj extraterestrilor? Daca da, acum aveti sansa de a le comunica gandurile voastre: toate mesajele scrise pe Twitter pe data 30 iunie, intre 3:00 si 10:00 dimineata (ora Romaniei), ce poarta hashtag-ul #ChasingUFOs vor fi combinate intr-un singur mesaj.

Mesajul rezultat din cumularea tuturor tweet-urilor scrise de public va fi lansat in spatiu pe data de 15 august, cu ocazia implinirii a 35 de ani de la faimosul „semnal Wow!”.

Proiectul este initiat de postul american de televiziune National Geographic Channel cu ocazia unei noi serii TV intitulate „Chasing UFOs”, informeaza LiveScience.

„Lucram cu specialistii de la Observatorul Arecibo pentru a gasi cea mai buna metoda de criptare a mesajului. Transmisiunile precedente s-au bazat pe claritatea mesajului, dar noi vrem sa ne concentram pe formarea unui tipar notabil, care sa iasa in evidenta si sa nu se asemene cu «parazitii» spatiali”

a declarat Kristin Montalbano, purtatoarea de cuvant a National Geographic Channel.

In cele 4 decenii de cand oamenii cauta extraterestri cu ajutorul radiotelescoapelor, singura data cand a fost inregistrata o serie de date a caror origine ar putea fi extraterestra a fost in 1977. Observatorul de la Universitatea Ohio State a inregistrat pe 15 august 1977 o transmisiune radio puternica, ce durat 72 de secunde si care parea sa vina din directia constelatiei Sagittarius.

Cele 72 de secunde de date au fost supranumite „semnalul Wow!”, deoarece astronomul Jerry Ehman, cel care era insarcinat sa studieze datele inregistrate, a scris cu pixul „Wow!” pe foaia pe care erau tiparite surprinzatoarele date inregistrate din spatiu.

De atunci, in ciuda eforturilor colosale, oamenii de stiinta nu au reusit sa mai inregistreze vreo transmisiune care sa origineze din aceeasi portiune de cer. „Semnalul Wow!” ramane si astazi un mister, specialistii nereusind sa identifice daca semnalul a fost lansat cu adevarat de o civilizatie extraterestra.

Acum, omenirea va lansa un mesaj in directia sursei „semnalului Wow”, in speranta ca oamenii de stiinta extraterestri vor avea mai multe sanse in a decoda transmisiunea.

„Dupa ce vor receptiona mesajul, extraterestrii specialisti in stiinta vor fi nevoiti sa decripteze transmisiunea noastra si sa ne inteleaga limba. Este dificil, insa cu siguranta detectarea unui semnal lansat de o civilizatie inteligenta va reprezenta o realizare extraordinara pentru extraterestri – asta presupunand ca nu cunosc civilizatia noastra ca urmare a unor vizite mai vechi”

a declarat Montalbano.