Acasă Stirile zilei INVENTIE: Benzina creata doar din aer

INVENTIE: Benzina creata doar din aer

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O noua tehnologie care produce benzina din aer a fost inventata de inginerii britanici.

Micuta companie din nordul Angliei a dezvoltat o tehnologie de „capturare a aerului” care creaza benzina sintetica doar din aer si electricitate. Compania a produs cinci litri de benzina in mai putin de trei luni la rafinarie din Stockton-on-Tees, Teesside, prin capturarea dioxidului de carbon din atmosfera.

Ei spera acum sa construiasca o fabrica mai mare, unde sa genereze peste o tona de benzina pe zi, in maxim doi ani, si o rafinarie in urmatorii 15 ani.

Noul combustibil poate fi folosit in orice rezervor normal de benzina si este „complet neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon”, daca este folosit pentru generarea electricitatii.

Tehnologia, patentata de compania Air Fuel Synthesis, a fost prezentata saptamana aceasta intr-o conferinta la Londra. Ea amesteca hidroxidul de sodiu cu dioxidul de carbon, iar carbonatul de sodiu rezultat este „tratat” cu electricitate, pentru a forma dioxid de carbon pur. In acelasi timp este produs hidrogenul, prin electroliza vaporilor de apa capturati cu un dezumidificator. Dioxidul de carbon si hidrogenul produc apoi metanol, care este trecut printr-un reactor special, formand benzina.

Proiectul de 1,1 milioane de lire sterline este in dezvoltate de doi ani deja si este finantate de un grup de filantropi anonimi. Sponsorii spera ca se va reusi, astfel, dezvoltarea energiei regenerabile.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos