Acasă Sanatate Ce boli ne ameninta in sezonul de TOAMNA!

Ce boli ne ameninta in sezonul de TOAMNA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Toamna aduce schimbari in ce priveste regimul alimentar, comportamentul, psihicul, dar si conditiile meteo, toate acestea influentand sanatatea sistemului digestiv, anunta prof. dr. Mircea Diculescu, seful Clinicii de Gastroenterologie de la Institutul clinic „Fundeni”.

Ulcerul este cunoscut ca o boala cu peridiocitate a simptomelor, astfel ca toamna si primavara bolnavii cu aceasta afectiune sufera intensificarea tuturor manifestarilor acestei boli. Pentru a evita acutizarea simptomelor respectati cu strictete dieta si evitati fumatul si nu neglijati tratamentul recomandat de medic.

Astmul bronsic poate debuta sau intensifica in sezonul toamnei. Aceasta afectiune poate fi declansata atat de factori alergici din mediu, cat si de aerul rece si trecerea brusca de la aer cald la aer rece. Cum toamna vremea se raceste, astmul bronsic este favorizat, scrie Kudika.ro.

Artrozele si alte afectiuni articulare apar ca urmare a sensibilitatii la schimbarile de temperatura si a presiunii atmosferice. Evita efortul fizic intens si imbracati-va mai gros.

Lunile de toamna pot fi periculoase pentru persoanele care sufera de boli cardiovasculare, in speciale insuficienta cardiaca. Bolile cardiovasculare isi pot intensifica manifestarile in lunile de toamna si pot sa apara chiar complicatii, dintre care unele grave precum infarctul miocardic.

O alta categorie de boli cu incidenta crescuta toamna sunt infectiile respiratorii. Toamna sunt favorizate infectiile la modul general pentru ca imunitatea organismului scade usor. Este recomandat astfel sa faceti bai calde, sa va imbracati corespunzator si sa evitati efortul fizic in aer liber.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos