Acasă Stirile zilei SASE lucruri pe care nu le stiai despre industria internetului!

SASE lucruri pe care nu le stiai despre industria internetului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ce nu stiai despre industria internetului? Te-ai intrebat vreodata de ce toate produsele companiei americane Apple incep cu litera „i”? Daca unele denumiri au fost gandite in detaliu, altele sunt doar coincidente.

Cum face Facebook bani

Reprezentantii retelei sociale fac 2 miliarde de dolari anul din reclame, cadouri si vouchere cadou. Cei mai multi bani vin din reclamele contextuale datorita bazei uriase de 750 de milioane de utilizatori, care posteaza zi de zi detalii despre firmele apreciate sau produsele folosite.

In plus, mai face bani din jocuri, in principal Zynga, Mafia Wars si Farmville. Procedeul este simplu: jucatorul poate sa cumpere cu bani diverse produse pe care le foloseste apoi in retea.

Ce este cloud computing

Practic, o firma care foloseste sistemele de cloud computing isi va pastra documentele intr-un server virtual, in locul celui local, la sediul companiei. In plus, inainte de aparitia acestei notiuni, daca voiai sa folosesti un program trebuia sa il instalezi pe calculator. Acum, il vei putea rula direct din server pe orice dispozitiv vrei si ai nevoie doar de conexiune la internet.

De ce incep produsele Apple cu litera „i”

De la iPod la iPad, toate gadgeturile Apple incep cu litera „i”, inca de la lansarea primul computer iMac in 1998. CEO-ul companiei, Steve Jobs, spune ca „i” inseamna „internet, individualism, informatie si inspiratie”.

„Brandul iMac imbina efervescentei internetului cu simplicitatea Macintosh”, afirma Jobs.

Sursele de finantare ale Google

In primul rand prin sistemul Google Adwords. In plus, companiile pot sa cumpere spatiu de reclama pentru a aparea cat mai sus in cautarile utilizatorilor. Reclamele Google pot aparea in forme diverse in diferite programe ale companiei – Gmail, YouTube sau Maps. Doar anul trecut, Google a obtinut venituri de 29,3 miliarde de dolari.

In iulie, site-ul Wired arata ca Google castiga lunar in jur de trei miliarde de dolari, bani proveniti din advertising. Iar cea mai mare parte a acestei sume vine din anunturile publicitare ce apar langa rezultatele cautarilor.

Astfel, firmele de asigurari sunt dispuse sa plateasca cel mai mult pentru a-si devansa concurenta. Ele ofera in jur de 54 de dolari pentru fiecare click. Mai mult, platile lor insumeaza 24% din veniturile totale obtinute de Google din advertising. Serviciile de imprumut reprezinta cea de-a doua sursa de venituri importante pentru operatorul celui mai mare motor de cautare din lume. Firmele care ofera asemenea servicii aduc in total aproape 13 procente din veniturile Google.

De ce postarile pe Twitter au doar 140 de caractere?

Initial, Twitter nu avea limita de caractere, iar mesajele care depaseau 160 de semne (cat mesajele SMS) erau impartite in mai multe si distribuite pe rand. Din punct de vedere tehnic, sistemul era depasit de multe ori de situatie, asa ca inginerii au limitat textele postate la 140 de caractere, scrie Business Insider.

De unde vine numele de tehnologie „Bluetooth”

Tehnologia vine de la numele unui rege danez – Harald „Blåtand” Gormsson, al carui nume se traduce prin „Blue Tooth”.

El era poreclit asa pentru ca ii placeau afinele, iar dintii sai erau frecvent colorati in mov, culoarea acestui fruct.

De ce este colorata sigla Facebook in albastru si alb?

Intr-un interviu din New Yorker, fondatorul retelei de socializare, Mark Zuckerberg, dezvaluia faptul ca este daltonist si nu poate distinge verdele de rosu. Asa ca a ales albastrul, pentru ca poate vedea toate nuantele.