Acasă Politic Între 11 mai şi 7 iunie începe în audiovizual campania electorală

Între 11 mai şi 7 iunie începe în audiovizual campania electorală

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Potrivit unei Decizii a CNA candidaţii la alegerile locale se vor putea exprima gratuit în emisiunile informative, electorale şi de dezbatere electorală difuzate de televiziuni şi radiouri, începând cu 11 mai până pe 7 iunie, la ora 24:00.

Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a declarat se va face campanie electorală la posturile de radio şi de televiziune, inclusiv de televiziune prin cablu, a partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi a organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi a candidaţilor independenţi.

Acesta a explicat:

“Accesul candidaţilor este gratuit atât pe posturile publice, cât şi private. Posturile care doresc să se implice în campanie pot oferi accesul candidaţilor în emisiunile electorale şi în emisiunile de dezbatere electorală în condiţiile legii. De asemenea, în emisiuni informative vor fi difuzate informaţii privind activităţile de campanie, cât şi elemente privind tehnica votării şi sistemul electoral.”

“Posturilor le revine obligaţia de a trata candidaţii în mod echitabil, obiectiv şi imparţial. Înainte de ziua votării, există două zile de reflecţie, acordată electoratului, în sensul că nu se mai pot difuza comentarii privind campania electorală, sondaje şi publicitate electorală.”

Potrivit legii, emisiunile electorale pot fi difuzate numai de luni până vineri.

Andreea Mușatescu