Acasă Stirile zilei Aproape nominalizat la candidatura președinției SUA – Mitt Romney

Aproape nominalizat la candidatura președinției SUA – Mitt Romney

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Având în vedere că a câștigat cinci alegeri primare, printre care și New York, Candidatul Mitt Romney este tot mai aproape de o nominalizare din partea republicanilor la președinția SUA.

Acesta se confruntă doar cu doi adversari republicani slab poziţionaţi, Newt Gingrich şi Ron Paul, conform estimărilor provizorii prezentate de mai multe posturi de televiziune americane.

În discursul său susţinut pe un ton de candidat prezidenţial învestit, Romney a vorbit nu din unul dintre cele cinci state unde s-au desfăşurat primare, ci din Manchester, New Hampshire (nord-est) unul dintre statele cheie pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Pentru a fi învestit oficial, Romney va trebui să aştepte convenţia naţională a partidului republican de la Tampa (Florida, sud-est) de la sfârşitul lunii august. El a trimis deja un mesaj pentru americani: “Mai rezistaţi puţin. O Americă mai bună începe în această seară”.

Romney l-a criticat pe preşedintele Barack Obama care, conform acestuia, a “eşuat” în a îşi ţine “promisiunile de speranţă şi de schimbare” făcute în cadrul alegerilor din 2008.

“Această seară este începutul sfârşitului pentru dezamăgirile anilor Obama şi începutul unui capitol nou şi mai bun pe care îl vom scrie împreună”

a spus acesta în faţa susţinătorilor săi.

Andreea Mușatescu