Acasă Stirile zilei 92 de angajați ai MAI au rămas fără permisul de armă după...

92 de angajați ai MAI au rămas fără permisul de armă după masacrul de la Perla

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul de Interne, Gabriel Berca, a dispus un control asupra persoanelor care au permis de portarmă.
Concluziile raportului IGPR: 3.434 de dosare ale personalului Ministerului de Interne (MAI) care deţine dreptul de port şi de folosire a armelor de foc letale au fost verificate.

Dintre ei, 92 de angajaţi ai MAI au rămas fără permis de armă. Zece polițiști nu îndeplineau condiţiile medicale sau psihologice necesare pentru a deţine o armă de foc.

Controlul a vizat doar actele de la dosarele de permis de armă. Cei care au arme de foc letale, în afară de cele de serviciu și cei care au renunţat la permis, nu au fost testaţi în vreun fel, nici psihologic.
Christian Ciocan a explicat că “A fost opţiunea fiecăruia”. Au renunţat de bunăvoie la permisul de armă, în timpul acestui control, 34 de persoane.

Anularea permiselor de armă a fost dispusă pentru 38 de angajaţi ai MAI. Dintre acestea, 10 persoane nu mai aveau calitatea care le îndreptăţea să aibă armă letală, 18 nu îşi mai prelungiseră permisul de armă, iar 10 nu îndeplineau condiţiile medicale sau psihologice. Pentru alți 20 de angajaţi s-a solicitat începerea urmăririi sau acţiunii penale.

Poliţia Română a declanşat o acţiune de verificare a tuturor deţinătorilor de arme şi de muniţii letale din România, din punct de vedere al comportamentului şi al bonităţii judiciare (cazier curat).

Andreea Mușatescu