Un studiu nou sustine ca iubitorii de pisici sunt mult mai inteligenti decat iubitori de caini, potrivit Huffington Post.

Studiul a indicat ca persoanele care s-au declarat iubitoare de caini tind sa fie mai pline de viata (mai energice si mai iubitoare de activitati in aer liber), dar si mai inclinate sa respecte indeaproape regulile. Prin constrast, persoanele care au declarat ca iubesc pisicile tind sa fie mai introvertite, mai deschise la nou si mai sensibile decat cele iubitoare de caini. De asemenea, iubitorii de pisici au tendinta de a fi persoane nonconformiste, preferand sa fie mai practice decat sa respecte regulile. Nu in ultimul rand, studiul a indicat ca persoanele care prefera pisicile s-au descurcat mai bine la testele de inteligenta decat cele iubitoare de caini.

O explicatie a diferentelor de personalitate poate fi legata de tipul de mediu preferat de caini sau pisici, a declarat Denise Guastello, una dintre cercetatoarele participante la studiu, profesor asociat de psihologie la Universitatea Carroll din Waukesha (Wisconsin), care a prezentat concluziile acestuia la intalnirea anuala a Association for Psychological Science din SUA.

Cercetatorii au intervievat 600 de studenti, care au fost intrebati daca sunt iubitori de caini sau de pisici si ce calitati gasesc cele mai atractive la animalele lor de companie. Participantii au raspuns, de asemenea, la mai multe intrebari de evaluare a personalitatii.

Totodata, studiul a constatat ca mai multe persoane s-au declarat iubitoare de caini decat de pisici. Astfel, aproximativ 60% dintre participantii la studiu s-au identificat ca iubitori de caini, comparativ cu doar 11% care au declarat ca iubesc pisicile, in timp ce restul au declarat ca iubesc si cainii si pisicile sau niciuna, nici alta.
Iubitorii de caini au indicat drept cea mai atractiva calitate a patrupedelor faptul ca acestia le tin companie, in timp ce iubitorii de pisici au declarat ca pretuiesc cel mai mult afectiunea acestora.

Deoarece studiul a implicat studenti, nu se stie daca rezultatele se aplica la alte grupe de varsta, a indicat Guastello.
Cu toate acestea, noteaza The Huffington Post, studiile anterioare au avut rezultate similare. Un studiu din 2010, realizat pe un numar de peste 4.500 de persoane, a indicat ca iubitorii de caini au tendinta de a fi mai extrovertiti si mai constiinciosi decat iubitorii de pisici.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.