Intalnirea secreta prin care Putin a castigat Crimeea! Detalii picante dezvaluite de liderul rus!

Raw Life and Style

Dezvaluiri picante despre intalnirea secreta prin care presedintele rus Vladimir Putin a castigat Crimeea au iesit la suprafata.

Liderul de la Kremlin a discutat despre miscarea controversata de acum un an, potrivit unor fragmente dintr-un interviu acordat unei televiziuni locale, arata Sky News, care citeaza AFP.

Putin rememoreaza o intalnire cu sefii serviciilor de securitate, care a durat o noapte intreaga. Ei au discutat despre modul in care il pot salva pe fostul presedinte ucrainean, Viktor Ianukovici, un apropiat al liderului rus, care a fost inlaturat de la putere in urma unor proteste de amploare ce au avut loc la Kiev.

„Ar fi fost masacrat, daca nu am fi intervenit. Am terminat (discutiile – n.red.) pe la 7 dimineata. Iar la plecare, le-am spus colegilor mei ca ar trebui sa facem demersurile necesare pentru a anexa Crimeea”, a precizat Putin.

La patru zile dupa aceasta intalnire, care a avut loc pe 4 februarie 2014, soldati neidentificati au luat cu asalt Parlamentul din Crimeea, iar deputatii s-au grabit sa voteze un nou guvern. Provincia ucraineana a fost alipita de Rusia pe 18 martie, dar anexarea nu a fost recunoscuta la nivel international.

Click pe aceeasi tema:  Schimbare radicala la Facebook! Angela Merkel i-a cerut lui Zuckerberg si el a acceptat pe loc! Video

Miscarea a fost la inceput tinuta in secret. Mult timp, Moscova a negat implicarea in aceasta operatiune din peninsula, insistand ca e vorba doar de dorinta localnicilor, chiar daca existau semne clare care demonstrau contrariul.

Ulterior, Kremlinul a dat cartile pe fata si a precizat ca a fost „maestrul-papusar”.

Putin a mai mentionat ca pregatise o adevarata desfasurare de forte pentru a-l scoate pe Ianukovici teafar din tara, „pe teren, pe apa sau pe calea aerului”, insa nu a mentionat cum anume l-a scos pe fostul lider de la Kiev din Ucraina. Acesta a aparut nevatamat in orasul rus Rostov la scurt timp dupa inlaturarea lui de la putere si de atunci nu s-a mai intors acasa.

Click pe aceeasi tema:  Zaharul, noul DROG la fel de periculos ca TUTUNUL!

Mai mult de 6.000 de oameni au murit pana acum in conflictul declansat in 2014 in estul Ucrainei intre separatistii prorusi si fortele guvernului ucrainean.

Sursa: ziare.com

Citeste caplimpede

spre