NASA a publicat cateva inregistrari istorice din timpul misiunilor sale spatiale cu Neil Armstrong din timpul aselenizarii istorice.

NASA a publicat pe contul sau de pe platforma online Soundcloud peste60 de inregistrari, accesibile in mod gratuit oricui este interesat, dar agentia a dezactivat optiunea de publicare a comentariilor referitoare la aceste materiale audio, potrivit bbc.com.

Printre dialogurile disponibile online se numara faimoasele replici „Houston, we’ve had a problem” („Houston, am avut o problema”, n.r.) si „The Eagle has landed” („Vulturul a aselenizat”, n.r.), dar si sunete si zgomote produse de functionarea vehiculelor spatiale si a aparaturii.

Sunetul nu poate fi auzit in spatiu, neputand fi transmis, din cauza lipsei aerului.

„Puteti auzi zgomotul de la lansarea unei navete spatiale si replica lui Neil Armstrong «One small step for man, one giant leap for mankind» („Un pas mic pentru om, un salt urias pentru omenire”, n.r.) de fiecare data cand primiti un apel telefonic, daca transformati sunetele noastre in tonurile dumneavoastra de apel. Sau puteti auzi cuvintele memorabile «Houston, we’ve had a problem» («Houston, am avut o problema», n.r.) de fiecare data cand computerul dumneavoastra afiseaza o eroare”, a anuntat NASA.

Libraria audio gratuita a NASA se alatura colectiei de imagini a agentiei, care este, de asemenea, gratuita.

NASA si-a lansat contul de pe platforma Soundcloud in aceeasi zi in care platforma de socializare Twitter a implementat un serviciu care permite utilizatorilor sa publice mesaje audio folosind acest sistem Soundcloud.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.