O aplicatie revolutionara ii va scoate din orice incurcatura pe elevi si studenti, cu care vor putea rezolva ecuatii simple de matematica.

Prezentata in clipul de promovare drept „un calculator de camera inteligent”, aplicatia lansata in aceasta saptamana functioneaza asemenea celor care scaneaza coduri de bare si deschid apoi un link in browser. PhotoMath foloseste camera din smartphone pentru a scana imaginea unei ecuatii dintr-un manual, de exemplu, dupa care afiseaza imediat solutia, scrie Mashable

Utilizatorul are la dispozitie si optiunea de a primi instructiuni pas-cu-pas pentru rezolvarea problemei. PhotoMath poate rezolva operatii aritmetice, fractii, aflarea unui radical si ecuatii liniare simple.

CEO-ul MicroBlink, compania croata care a conceput aplicatia, considera ca PhotoMath nu se concentreaza pe educatie si ca poate fi folosita in „multe locuri in care aplicatiile mobile trebuie sa fie conectate la lumea reala prin recunoasterea textului”.

„Am avut un milion de vizite pe website si mai mult de 110.000 de descarcari ieri (n.r. miercuri, 22 octombrie), iar traficul pare sa creasca. In ceea ce priveste finantarea, nu am primit nicio investitie din exterior pana acum, dar luam in considerare si aceasta posibilitate”, a mai spus Damir Sabol, CEO-ul MicroBlink.

MicroBlink a mai lansat pana acum PhotoPay, o aplicatie care le permite utilizatorilor sa achite facturi doar prin scanarea lor cu ajutorul camerei din telefon.

PhotoMath este disponibila pentru dispozitive cu sisteme iOS, dar si Windows, urmand sa fie apara si pentru Android la inceputul lui 2015.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.