Informatie de ultima ora! Incepe razboiul! – Cap Limpede

Informatie de ultima ora! Incepe razboiul!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Statele Unite ale Americii (SUA) au desfasurat duminica sase avioane de vanatoare F-16 la baza Incirlik (sudul Turciei), „in sustinerea luptei impotriva gruparii Statul Islamic”.

Este pentru prima data dupa infiintarea coalitiei internationale ce bombardeaza aceasta grupare jihadista in Irak si Siria, in urma cu un an, cand SUA vor putea face sa decoleze avioane de vanatoare de la aceasta baza strategica, datorita unui acord semnat cu Turcia la sfarsitul lui iulie.

In asteptarea posibilitatii de a desfasura aici avioane de vanatoare, SUA au lansat de la baza Incirlik drone, pentru a efectua lovituri aeriene impotriva pozitiilor SI.

O sursa de informatie turca a confirmat pentru AFP „sosirea, zilele acestea, a sase avioane americane, primele din cadrul unei operatiuni de desfasurare” a carei componenta nu a fost precizata. Aceste avioane vin dinspre Aviano, Italia, a adaugat sursa.

Loading...

Potrivit agentiei de presa turce Dogan, un contingent de 300 de militari americani a fost de asemenea desfasurat la aceasta baza, pentru a coordona operatiunile terestre.

Avioanele US Air Force erau nevoite pana acum sa decoleze de la baze mai indepartate pentru a lovi tinte jihadiste, de exemplu din Iordania sau Kuweit.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close