Inspectia Fiscala a identificat, in primele cinci luni, prejudicii aferente sesizarilor penale de peste un miliard de euro (4,86 miliarde lei), in crestere cu circa 87%, informeaza, luni, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), potrivit Agerpres.

„Orientarea inspectiilor fiscale catre domeniile mari de activitate care prezinta risc fiscal ridicat si imbunatatirea selectiei contribuabililor pentru control au avut ca rezultat identificarea, in primele cinci luni, a unor prejudicii aferente sesizarilor penale transmise institutiilor competente ale statului – pentru continuarea cercetarilor – in valoare de peste un miliard de euro (4,86 miliarde lei)”, se spune in comunicat.

Raportate la primele cinci luni ale anului trecut, rezultatele indica o crestere cu aproape 87% a acestui indicator (prejudicii aferente sesizarilor penale).

Niveluri de crestere in perioada ianuarie – mai 2015, raportat la intervalul similar din 2014, au consemnat si ceilalti indicatori, respectiv diferente de impozite (obligatii principale si accesorii) stabilite suplimentar – 7,87 miliarde lei (+ 122%), diminuarea pierderii fiscale – 866,93 milioane de lei (+ 61%), valoare masuri asiguratorii instituite – 2,50 miliarde lei (+ 133%).

ANAF precizeaza ca, in primele cinci luni, Inspectia Fiscala a efectuat 26.280 de controale la contribuabili persoane fizice si juridice.

„Subliniem faptul ca aceste actiuni de control, desfasurate de Inspectia Fiscala din ANAF, vor continua in acelasi ritm”, subliniaza ANAF.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.