Acasă Sanatate Incearca sa verifici tiroida la tine acasa! Testul termometrului te ajuta sa...

Incearca sa verifici tiroida la tine acasa! Testul termometrului te ajuta sa previi bolile ascunse!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In Romania, tot mai multe persoane au inceput sa fie diagnosticate hipotiroidism. Aceasta este o afectiune in care organismul nu dispune de suficienti hormoni tiroidieni si lasata netratata, simptomele vor progresa. Rar poate duce la complicatii grave cum ar fi depresie severa sau boli ce pot pune viata in pericol cum ar fi insuficienta cardiaca si altele.

Dar, de ce sa riscam, atunci cand verificarea bunei functionari a glandei tiroide se poate face acasa, printr-un procedeu extrem de simplu – folosind un simplu termometru?

Acest test este cunoscut ca testul Barney. In primul rand, va trebui sa va gasiti un termometru bun , pe care sa-l lasati seara inainte de culcare pe noptiera. Dimineata cand v-ati trezit, scuturati-l bine, pana cand acesta coboara sub temperatura de 35 de grade Celsius.

Puneti-l apoi la sub brat, si lasati-l sa stea timp de 10 minute.

In cazul in care temperatura corpului este cuprinsa intre 36.5-36.8 grade , glanda tiroida functioneaza normal.

Daca temperatura este sub 36.5 grade Celsius, glanda tiroida lucreaza mai lent decat in mod normal.

Pe langa temepratura corpului aceasta conditie de sanatate mai include simptome cum ar fi depresie, lipsa de energie, oboseala, infectii, dureri de cap cronice, lipsa de concentrare, pierderi de memorie si caderea parului.

Daca temperatura corpului este mai mare de 36.8 grade Celsius, atunci tiroida functioneaza mai repede decat de obicei sau ar putea exista o infectie in organism.

Aceasta procedura se repeta 5 zile la rand pentru a se asigura acuratetea.

In oricare dintre situatii, fie ca temperatura este mai mica sau mai mare, timp de 5 zile la rand, ar trebui sa consultati un medic pentru a va face investigatii amanuntite.

sursa: secretele.com

autor: Cristian Iacov

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos