Acasă Stirile zilei Social In ce zone ale tarii se va mentine CANICULA! Vezi PROGNOZA pe...

In ce zone ale tarii se va mentine CANICULA! Vezi PROGNOZA pe trei zile!

Canicula se va mentine pe arii extinse mai ales in zonele de campie si de podis, unde si disconfortul termic va fi destul de accentuat.

Nori doar pentru decor si numai la munte, dupa-amiaza si seara, pe arii restranse vor cadea ploi de scurta durata insotite de fenomene electrice si vant.

Vantul nu trece de moderat si numai in regiunile vestice va mai avea unele rabufniri. In aceste conditii temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 30 si 37 de grade.

BUCURESTI

Foarte cald si in Bucuresti unde la amiaza vor fi 36…37 de grade iar disconfortul termic va fi accentuat. Nici urma de nori si vant ce abia se simte; asadar ne asteapta inca o zi grea.

MUNTE

Vreme deosebit de calda si la munte. Norii apar dupa-amiaza si izolat vor cadea ploi scute de vara, iar vantul va fi mai puternic doar pe crestele inalte. Temperaturile maxime cresc usor fata de ieri, astfel ca la amiaza vor fi 29 de grade la Predeal si Stana de Vale, 28 de grade la Paltinis, 27 la Sinaia si 22 pe Varful Toaca din Ceahlau.

MARE

Vreme insorita si deosebit de calda si la mare, cu maxime cuprinse intre 30 si 32 de grade. Local, disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 27 si 28 de grade.

REGIUNI

In regiunile intracarpatice, vreme caniculara pe arii extinse in zonele de campie si de podis, unde maximele trec de 35 de grade: 36 la Timisoara, Sibiu si Targu Mures, 37 la Alba Iulia. Indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati. Doar la munte, dupa-amiaza si seara vor fi unele innorãri vor cadea ploi slabe de scurta durata, insotite de fenomene electrice.

In sud, masa de aer cald, tropical si soarele prezent toata ziua ridica mercurul din termometre la valori peste 35 de garde, chiar 37 de grade in Alexandria, Giurgiu si Calarasi. Nici vorba de ploaie, poate doar in zona montana dupa-amiaza.

Caldura excesiva si in Dobrogea, 35..37 de grade in partea continentala, dar foarte cald si pe litoral, 32 de grade la Constanta.

Cativa nori pe cer din care insa nu va ploua si temperaturi ridicate si in Moldova: 35-36 de grade in partea sudica a regiunii, 34 la Iasi, 33 la Bacau si 30 la Suceava.

VREMEA PE 2 ZILE

Vreme caniculara si joi in zonele de campie si de podis din sudul, estul si centrul tarii. Temperaturile maxime, peste 30 de grade in toata tara ajung la 37 de grade la Giurgiu, Calarasi, Iasi, Targu Mures, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati. Spre seara apar norii in Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, posibil si in nordul Moldovei si vor cadea averse ce pot avea caracter torential insotite de vant cu aspect de vijelie, descarcari electrice si grindina.

In Bucuresti canicula si joi, cu 36 de grade la umbra si disconfort termic accentuat. Norii sunt doar pasageri iar vantul nu trece de moderat.

Vineri, in sudul si in sud-estul tarii vremea va fi in continuare caniculara, iar indicele temperatura umezeala se va situa peste pragul critic de 80 de unitati. In restul tarii temperaturile scad semnificativ, iar vremea va fi in general instabila. Vor cadea averse, posibil importante cantitativ, insotite de tunete, fulgere si vant la munte, in Maramures, Transilvania si nordul Moldovei si pe spatii mai mici in restul tarii. Temperaturile maxime, sub 30 de grade in vest, nord si partial in centru, se mentin ridicate in sud-est: 37 de grade la Tulcea.

Canicula continua si vineri in Bucuresti, tot in jur de 36 de grade la amiaza si disconfort termic ridicat. Soare arzator pe toata durata zile si vant ce nu trece de moderat.

Sursa: realitatea.net