Noile imagini ale unui oras antic, din mijlocul Oceanului Pacific, au dat nastere unor teorii cu privire la insula misterioasa si legendara Atlantida. Ea ar exista.

Noile progrese tehnologice ajuta arheologii sa exploreze pe deplin orasul Nan Madol, aflat in ruina de altfel, cu tot cu minunile sale structurale. Ultimul episod din ”Science Channel’s What on Earth?” arata noi imagini prin satelit ale locului construit pe o laguna. Deoarece orasul este separat de canalele de maree si este protejat de ocean cu 12 pereti marini, Nan Madol este considerat ”Venetia Pacificului”.

Mark McCoy, cel care a condus echipa de cercetari, a declarat ca Nan Madol reprezinta prima referinta istorica a Pacificului. ”A fost sediul puterii politice, locul celor mai importante ritualuri religioase si locul in care fostii conducatori ai insulei au fost inmormantati”, spune McCoy.

Cateva secole a durat ca structurile de piatra sa creeze cele 92 de insule artificiale intr-o laguna de pe coasta insulei Pohnpei. Nan Madol a fost capitala misteriosului popor Saudeleur pana in 1628 si inca este considerat o minune a ingineriei.

Numele de Nan Madol face referire la canalele de maree care strabat ruinele, el insemnand ”spatii intre”. Cladirile care alcatuiesc Nan Madol incorporeaza aproximativ 750.000 de tone de roca. Saudelistii erau nevoiti sa care 1.850 de tone in fiecare an, in ciuda populatiei de numai 30.000 de oameni, fara acces la scripeti sau parghii. Orasul a fost descoperit in 1928, scrie playtech.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.