In viata traim experiente fizice sau psihice dintre cele mai diversificate, dar in cele din urma atingem stadiul batranetii, infirmitatea progresiva si moartea corpului fizic. Aceste parti ale calatoriei fiecarei fiinte umane au si cateva cauze, iar samanii sunt interesati sa le afle.

Cauza si efect

Privind prin perspectiva samanica, cauzele tuturor bolilor pot fi intalnite in taramurile mai profunde ale realitatii, in acele tarmanuri din care boala isi deriva puterea sa initiala de a ne afecta negativ. Din acest motiv, nu este suficient sa suprimam efectele bolii in plan fizic cu ajutorul medicamentelor si sa ne asteptam la rezultate pozitive. Pentru ca adevarata vindecare sa-si faca aparitia, este necesar sa fie descoperite si tratate cauzele principale ale bolii.

Din perspectiva samanilor, exista trei cauze principale ale aparitiei afectiunilor si intr-un mod foarte interesant, aceste cauze nu sunt reprezentate de microbi, bacterii sau virusuri. De fapt, acestea sunt stari interne negative care apar in interiorul nostru, ca raspuns la experientele de viata negative sau traumatice. Prima cauza este reprezentata de lipsa de armonie interioara. Iata care sunt cele TREI cauze spirituale ale bolilor:

 

1. Lipsa de armonie

Lipsa de armonie poate fi considerata starea in care avem sentimentul ca viata si-a pierdut brusc sensul sau atunci cand am fost indepartati de o conexiune importanta a vietii noastre.  Aceasta lege poate fi observata in cazul unui cuplu in varsta care a avut un mariaj lung si dintr-o data unul dintre ei moare. Chiar daca intre cei doi nu au avut o relatie perfecta, intre cei doi a existat o legatura extrem de puternica. Supravietuitorul poate intra in criza, ca urmare a pierderii suferite si in scurt timp, el poate intalni o provocare medicala, cum ar fi cancerul. Dintr-o data si celalalt partener paraseste planul fizic al existentei.

Aceasta este lipsa de armonie.

Starea de dizarmonie pe care o experimentam ca raspuns in fata unor astfel de situatii de viata determina o reducere considerabila a puterii noastre personale. Acest fenomen are loc intr-un mod foarte subtil, sau intr-un mod catastrofal. Atunci cand experimentam o pierdere a puterii personale, matricea noastra energetica este afectata iar acest lucru ne face sa fim foarte vulnerabili in fata afectiunilor.

 

2. Frica

A doua cauza clasica a bolii este frica. O persoana care este acompaniata in mod constant de un sentiment de anxietate este de doua ori mai vulnerabila in fata afectiunilor, deoarece anxietatea le scade agresiv si treptat sentimentul de bunastare si acest lucru, la randul sau, le afecteaza sentimentul de siguranta interioara.

Sentimentul de bunastare poate fi considerat a fi fundatia sanatatii tale. Atunci cand aceasta fundatie este afectata in mod negativ, capacitatea sistemului imunitar de a se apara este diminuata semnificativ. Atunci cand sistemul imunitar nu functioneaza corespunzator, apar problemele.

Nu este extrem de dificil sa observam mecanismul prezent in acest caz. Frica, anxietatea creeaza lipsa de armonie. In acelasi timp, lipsa de armonie genereaza teama, iar cei doi inamici ai sanatatii tale lucreaza impreuna. Cei doi inamici afecteaza de doua ori mantaua de protectie a sistemului imunitar al organismului, precum si matricea energetica. Boala este rezultatul inevitabil. In urma cu 500 de ani, medicul Paracelsus a observat ca “frica de boala este mai periculoasa decat boala in sine.”

Acest lucru ne face sa luam in considerare si cea de a treia cauza clasica a bolii, fenomenul cunoscut de catre samani ca “pierderea sufletului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.