Acasă Stirile zilei Stiinta Imaginile care te trimit in alta lume! Cum se vede Andromeda dintr-un...

Imaginile care te trimit in alta lume! Cum se vede Andromeda dintr-un sat din Transilvania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Satele si comunele din Transilvania, in special in zonele montane sau in cele in care traditiile si istoria sunt vii, fac parte din tabloul fascinant care atrage turistii in Ardeal. Comuna Marisel din judetul Cluj face parte din acest tablou, insa aici fascinatia nu se rezuma doar la peisajele „lumesti”.

Asta pentru ca, intr-o seara cu cer senin, comuna Marisel este locul perfect de unde poti surprinde, fie pentru cateva ore sau, cu ajutorul unui aparat foto performant si al unui telescop, pentru eternitate, Universul in toata splendoarea sa.

Fotografiul Gabi Rosca si Tarfin Chiorean, posesorul unui telescop, au reusit impreuna sa fotografieze Galaxia Andromeda.

„Ne-am adunat mai multi prieteni la o cabana din Marisel cu ocazia minivacantei de 1 Decembrie. Tarfin, care e pasionat de astronomie a pus si telescopul sa facem ceva poze. Asa a iesit fotografia”, a declarat pentru Vocea Transilvaniei Gabi Rosca.

O dovada ca Mariselul este un loc perfect pentru pasionatii de astronomie este faptul ca aici, doi doctoranzi si un om de afaceri ai construit un observator. Acesta este unul dintre cele mai performante din tara si are aparatura de ultima ora.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos