IMAGINI MONUMENTALE cu un adevarat TEMPLU in crestere! Cum arata CATEDRALA VERDE de la poalele Muntelui Arera!

Arhitectul Giuliano Mauri a proiectat inainte sa moara un adevarat templul in crestere, o catedrala verde de care nu a apucat sa se bucure.

Sub conducerea fiului a fost construit un templu din copaci care continua sa creasca. Ca material au fost folositi 80 de puieti de carpen, 600 de castan si 1800 de molid.

Constructia este situata la periferia orasului Bergamo, la poalele Muntelui Arera la nordul Italiei. Esenta proiectului consta in faptul ca in interiorul celor 42 de coloane din lemn au fost plantati puieti. Conform ideei lui Giuliano, peste aproximativ cincisprezece ani coloanele in forma de carcasa vor inghesui cresterea copacilor si in mod natural se vor distruge. In asa mod, puietii vor forma structura naturala a catedralei.

Proiectul se intinde pe o suprafata impresionanta de 650 m². In legatura cu moartea lui Giuliano, de finisaje s-a ocupat fiul. In total, constructia se compune din 80 puieti de carpen, 600 de castan si 1800 de molid. Pentru a uni elementele au fost utilizati aproximativ 6 km de lozie de nuc.

13.

IMAGINI MONUMENTALE cu un adevarat TEMPLU in crestere! Cum arata CATEDRALA VERDE de la poalele Muntelui Arera!13

spre