Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a tinut sa avertizeze ca toate tarile membre ale Uniunii Europene sunt intr-un real pericol, riscul unui atentat terorist fiind foarte probabil. Nici Romania nu este ferita de riscul unui atentat terorist. 

“Exista riscuri care sunt reale si care necesita o mobilizare generala”, a declarat Bernard Cazeneuve, dupa reuniunea ministrilor de Interne din statele UE, la Bruxelles, pe tema combaterii terorismului. 

“Riscul producerii unui atentat pe teritoriul Uniunii Europene este foarte probabil. Motivele adoptarii Jihadului (razboiul sfant islamic) vor exista cat timp vor continua conflictele in Siria si Irak”, scrie mediafax.ro ca a declarat un oficial european, sub protectia anonimatului.

Numarul europenilor angajati in conflicte islamiste nu s-a diminuat, ci chiar a crescut in unele tari, precum Germania, a declarat ministrul german de Interne, Thomas de Maizière.

Amintim ca si editia electronica a publicatiei Daily Express a avertizat ca teroristii comploteaza sa arunce in aer cinci avioane de pasageri europene in cadrul unor atacuri coordonate de tipul celor din 11 septembrie 2001, planuite sa aiba loc la Londra si in alte orase mari din Europa in perioada Craciunului.

Complotul, despre care se stie de aproximativ doua luni, ar implica islamisti cu misiunea de a introduce bombe la bordul unor avioane care se deplaseaza catre destinatii europene majore, inainte de Craciun.

Aceasta amenintare ar fi fost descoperita de ofiteri din cadrul serviciilor de informatii americane care se tem ca in pofida eliminarii unor importanti fabricanti de bombe ai AL-QAIDA, exista celule latente care pregatesc un scenariu apocaliptic.

Expertul in terorism Dr Sally Leivesley a declarat ca interzicerea bagajelor de mana si a dispozitivelor electronice este putin probabil sa fie acceptata de companiile aeriene in pofida riscurilor.

Dr. Leivesley a declarat ca este mult mai probabil ca teroristii sa fie acum “albi, blonzi si cu ochi albastri”, radicalizati in doar cinci saptamani. Ea a adaugat ca si femeile islamiste din clasa mijlocie, cu o educatie peste medie prezinta un risc semnificativ.

Sursa: mondonews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.