Acasă Sanatate Il folosesti zilnic, dar nu stiai cat de periculos este! Contine de...

Il folosesti zilnic, dar nu stiai cat de periculos este! Contine de 30 de ori mai multi microbe decat WC-ul

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ecranele telefoanelor smartphone contin pana la 600 de microbi: de 30 de ori mai mult decat vasul de WC, unde au fost gasite 20 de bacterii, potrivit lui Maite Muniesa, cercetatoare la Departamentul de Microbiologie a Universitatii din Barcelona (UB), citata de EFE.

Muniesa a prezentat la Barcelona un studiu privind bacteriile din locuinte, in care sunt recensate rezultatele unui sondaj realizat in 1.000 de case si periodicitatea cu care se face curatenie.

Experta in microbiologie a avertizat cu privire la o lipsa importanta de dezinfectie a „zonelor uitate” ale casei, precum lavetele, sau buretii de menaj, vasele in care se tin periutele de dinti, congelatoarele sau filtrele de cafea. Ea a asigurat ca bacteriile gasite pe ecranele de smartphone, sau tablete sunt de acelasi tip cu cele descoperite pe lavetele sau buretii de menaj, scrie Agerpres.

Jucariile sunt de asemenea obiecte pe care putine persoane le dezinfecteaza, chiar daca sunt duse in parc, sau intra in contact cu animalele din casa.

Potrivit studiului, circa 20 % din infectiile alimentare sunt contractate in casa. Muniesa a avertizat ca blatul de bucatarie trebuie dezinfectat periodic: pe aceasta suprafata se realizeaza dezosarea unui pui si tot aici se taie apoi o rosie.

In privinta zonelor umede, cercetatoarea a considerat ca sunt „un paradis” al microbilor, avand in vedere ca acestia prolifereaza rapid in acest mediu, dand drept exemplu mucegaiul din bai sau dusuri. Prosoapele umede, periutele de dinti si vasul de WC sunt „medii prielnice” pentru acest tip de ciuperci sau bacterii.

Experta a subliniat ca in pofida omniprezentei microbilor din locuinte, nu trebuie sa devenim obsedati de curatenie, ci doar „sa avem mai multa grija” si sa ne insusim”deprinderi mai sanatoase”.

Citeste si:

Ce se intampla daca folosesti smartphone-ul in timp ce bagi benzina!? Avertizeaza-i pe toti pana nu e prea tarziu…

TOP 5 GRESELI pe care le faci si iti DISTRUG smartphone-ul fara sa ai habar!