Acasă Stirile zilei Tech Ce se intampla daca folosesti smartphone-ul in timp ce bagi benzina!? Avertizeaza-i...

Ce se intampla daca folosesti smartphone-ul in timp ce bagi benzina!? Avertizeaza-i pe toti pana nu e prea tarziu…

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Imaginile cu oameni care vorbesc la smartphone sau pur si simplu alimenteaza cu o mana in timp ce cu celalalta se joaca pe telefon in momentul alimentarii cu benzina sunt foarte frecvente in zilele noastre. Putini dintre cei care fac asta stiu insa la ce risc se expun. Daca accidentele din filmul alaturat nu sunt destul de graitoare atunci sa subliniem faptul ca supraincalzirea telefonului in apropierea materialelor inflamabile poate provoca explozii si accidente grave. Acest lucru este trecut cu vederea atat de utilizatori cat si de majoritatea producatorilor de smartphone desi in brosura telefonului scrie negru pe alb:

Nu utilizati telefonul smartphone in locuri unde se afla vapori inflamabili, deoarece exista pericol de incendiu sau explozie.

Telefoanele smartphone nu sunt sigure in mod inerent si nu pot fi utilizate in locuri in care se afla vapori explozibili, pulberi cu potential exploziv sau alte substante chimice cu potential exploziv. Scanteile produse in aceste zone pot declansa explozii sau incendii care pot provoca vatamari corporale grave, decesul sau daune materiale.

 

Alte lucruri importante despre smartphone despre care ar trebui sa tineti cont este si ca este conceput pentru a functiona la temperaturi intre 0 si 35°C, iar utilizarea smartphone in afara intervalului de temperatura specificat poate determina deteriorarea telefonului smartphone sau a bateriei litiu-ion.

Mentineti telefonul smartphone la distanta de dispozitive medicale, inclusiv stimulatoare cardiace si dispozitive auditive, deoarece acestea se pot defecta si pot prezenta risc de vatamare corporala grava si de deces pentru dvs. si alte persoane.

Nu permiteti contactul telefonului smartphone cu lichide, deoarece riscati un scurtcircuit, un incendiu sau electrocutarea.

Atunci cand utilizati difuzorul telefonului smartphone, nu tineti niciodata telefonul smartphone aproape de ureche. Pot rezulta afectiuni grave si permanente ale auzului.

Expunerea la luminile intermitente de pe telefonul smartphone poate sa provoace crize de epilepsie sau pierderea cunostintei si poate fi periculoasa pentru dvs. sau alte persoane.

Nu utilizati telefonul smartphone in timp ce conduceti, cu exceptia cazului in care este permis de lege sa utilizati telefonul smartphone in modul hands-free. Utilizarea telefonului smartphone in timp ce conduceti prezinta pentru dvs. si alte persoane un risc ridicat de accident, rezultand in vatamari corporale grave, deces sau pagube materiale.

Nu aruncati telefonul smartphone in foc, deoarece riscati o explozie cu pericol de vatamare corporala grava, deces sau pagube materiale.

Utilizarea telefonului smartphone intr-un aparat de zbor poate afecta instrumentele, sistemul de comunicare si performantele aparatului de zbor, poate intrerupe functionarea retelei sau poate pune in alt fel in pericol functionarea avionului, echipajul si pasagerii si poate fi ilegala.

Nu utilizati telefonul smartphone sau accesoriile telefonului smartphone in apropierea surselor de apa (de exemplu langa o cada sau o chiuveta, intr-un subsol cu umezeala sau langa o piscina).

Cand utilizati telefonul smartphone, luati pauze dese. Daca resimtiti disconfort la nivelul gatului, al umerilor, bratelor, incheieturilor, palmelor (inclusiv degetelor) sau al altor parti ale corpului cand utilizati telefonul smartphone, incetati imediat utilizarea acestuia. Daca disconfortul persista, consultati medicul.

 

Acesta este unul dintre putinii producatori care avertizeaza asupra pericolelor utilizarii modelului de telefon… vezi aici… restul nu pun mare pret daca stiai sau nu…

 

Vezi video in pagina urmatoare>>>>>