Acasă Sanatate Incerci sa te lasi de fumat? Cele cinci plante care iti curata...

Incerci sa te lasi de fumat? Cele cinci plante care iti curata plamanii

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

MULLEIN

Aceasta este una dintre cele mai bune plante care te ajuta la curatarea plamanilor. Atat florile, cat si frunzele pot fi folosite pentru calmare. Cunoscuta ca Verbascum sinuatum, este una dintre cele 360 de specii de plante din familia grausorului. Acest remediu pe baza de plante a fost utilizat pentru probleme respiratorii, inclusiv astm, pneumonie si a tuberculozei.

De obicei se ia ca ceai la care se adauga uleiuri si unguente sau pur si simplu. Este foarte bun pentru a curata plamanii, chiar si cand fumati, dar doar in doze mici. Mullein este un expectorant natural care ajuta la curatarea mucusului din plamani. Este linistitor pentru organism, desi poate fi putin intepator atunci cand fumati, asa ca cel mai bine este sa-l luati sub forma de ceai daca aveti un gat sensibil.

Pregatiti ceaiul de mullein adaugand 1-4 lingurite, in functie de cantitatea de apa. Lasati ceaiul la infuzat 10 minute inainte de a-l bea. Puteti respira aburul, este la fel de ajutator.

MIEREA URSULUI

Cunoscuta si ca pulmonaria, aceasta planta a fost folosita inca din anii 1600 si pentru un motiv bun! De obicei, persoanele cu probleme serioase de sanatate folosesc aceasta planta. Ajuta la bronsita, astm sau alte probleme majore ale cailor respiratorii. Este cunoscuta si pentru lupta impotriva bacteriilor existente in organism si creste functia sistemului imunitar in acest sens.

Bea planta in ceai. Adauga o lingurita sau to la o cana de apa. Poti adauga mai multe daca doresti. Poti bea de mai multe ori pe zi ca sa ajungeti sa va curatati plamanii. 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos