A doua tara ca marime din Asia de sud-est are o capitala fantoma. Povestea orasului Naypydaw a inceput in 2005 cand autoritatile din Myanmar cunoscuta si ca Birmania au decis ca acesta sa devina capitala tarii ce are o populatie de peste 51 de milioane de locuitori.

Autoritatile au decis construirea orasului avand de la inceput intentia ca acesta sa fie capitala statului. Investitiile in infrastructura au fost uriase, desi Birmania este o tara cunoscuta mai ales pentru conflictele militare si traficul de droguri, iar majoritatea populatiei traieste la limita saraciei.

Desi proiectul este in proportie de 80-90% finalizat, gradul de ocupare al orasului este de sub 5%. De aici provine si numele de „capitala fantoma”, asa cum a fost Naypyidaw denumit de catre presa internationala, scrie businessmagazin.

Autostrada ce duce la Naypyidaw are 11 benzi pe sens, insa in marea parte este goala. Increderea autoritatilor in acest proiect este de neinteles, avand in vedere comparatia dintre pretul apartamentelor si faptul ca doar cei mai bogati oameni din Burma isi permiteau accesorii de baza, precum telefoanele mobile.

Naypyidaw a fost construit, sustin autoritatile, datorita pozitiei mai „sigure” decat vechea capitala (Rangoon). Cu toate acestea, exista zvonuri ca liderii militari ai statului ar fi fost indemnati de catre asa-numitii cititori in stele sa demareze proiectul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.