Acasă Stirile zilei Retail IKEA se extinde. Bănățenii au cel mai mare acces la noile magazine

IKEA se extinde. Bănățenii au cel mai mare acces la noile magazine

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Retailerul de mobila IKEA, prezent în România cu doar un singur magazin, are planuri mari de extindere. Deși românii și-au arătat disponibilitatea de a achiziționa produsele, după 5 ani de la intrarea în România, retailerul și-a manifestat dorința de extindere însă fără a preciza când, cât și unde.

Întrebare principală adresată de jurnaliști conducerii IKEA a făcut întotdeauna referire la deschiderea unui nou magazin. Însă, răspusurile au fost mereu evazive, iar reprezentanții companiei au afirmat că încă aleg locații perfecte și bifarea tuturor criteriilor necesare deschiderii unei noi unități.
Deși a venit în România de curând, Mikael Ohlsson, CEO  IKEA, nu a precizat când când se va deschide mult așteptatul magazin. Însă, la o altă întâlnire, de data aceasta în Serbia, Mikael Ohlsson a vorbit despre planurile pe care compania le are la vecinii noștri sârbi, respectiv despre numărul de magazine ce urmează a fi deschise. După cum raportează Bloomberg, reprezentatul IKEA a declarat că este pregătit să deschidă primul magazin în Belgrad, la finalul lui 2013. De asemenea, Ohlsson a anuțat că intenționează să deschidă 5 unități în Serbia.

Un magazin la Belgrad, poate fi o veste bună pentru românii din vestul țării pentru că poate fi mult mai accesibil decât cel de la București. De la Timișoara la Belgrad sunt 165 de kilometri față de 538 de kilometri până la București.
IKEA intenționează să intre și în Croația, primul magazin urmând a fi inaugurat la finalul anului 2013. Potrivit presei croate, planurile pe termen lung includ deschiderea  altor 2 magazine, unul în Rijeka și un altul în Split.