Acasă Stirile zilei Horia Georgescu a câştigat concursul pentru funcţia de preşedinte al ANI

Horia Georgescu a câştigat concursul pentru funcţia de preşedinte al ANI

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Horia Georgescu a câştigat concursul pentru funcţia de preşedinte a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), iar Bogdan Stan pe cea de vicepreşedinte a instituţiei. Conform Regulamentului de desfăşurare a concursului sau examenului pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinte ai Agenţiei Naţionale de Integritate, Consiliul a comunicat Senatului României validarea concursului şi a transmis propunerea de numire a lui Horia Georgescu şi Bogdan Stan la conducerea ANI.

Miercuri, 21 martie 2012, Horia Georgescu şi Bogdan Stan au susţinut, în faţa Plenului Consiliului Naţional de Integritate, proba interviului din cadrul Concursului sau examenului pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinte ai Agenţiei Naţionale de Integritate.

Ulterior, în conformitate cu Regulamentul de desfăşurare a concursului sau examenului pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinte ai Agenţiei Naţionale de Integritate, Consiliul Naţional de Integritate a constatat finalizarea procedurii de organizare şi desfăşurare a concursului şi a validat rezultatele finale ale concursului.

Georgescu a obţinut media 89,30, iar Bogdan Stan 84,85, ambii fiind declaraţi admişi pentru funcţia de preşedinte ANI, respectiv vicepreşedinte.

De asemenea, în baza dispoziţiilor art. 23 din Regulamentul de desfăşurare a concursului sau examenului pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinte ai Agenţiei Naţionale de Integritate, „numirea în funcţie a candidaţilor admişi se face de către Senat, în termen de 15 zile de la validarea rezultatelor concursului, potrivit regulamentului”.

Potrivit prevederilor art. 19, alin. (1) din Legea 144/2007, preşedintele şi vicepreşedintele ANI sunt numiţi în funcţie pe o perioadă de patru ani.

Mandatul actualului preşedinte al ANI expiră în 17 aprilie 2012, instituţia neavând până anul acesta vicepreşedinte.

Horia Georgescu este secretar general al ANI, în timp ce Bogdan Stan este inspector de integritate.