Acasă Stirile zilei Pharma Ibuprofenul este considerat mult prea periculos in cantitati mari. Iata cu ce...

Ibuprofenul este considerat mult prea periculos in cantitati mari. Iata cu ce il puteti inlocui in mod natural!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cu totii am luat cel putin o data medicamente pentru calmarea diverselor dureri. Majoritatea iau destul de des Ibuprofen, care, consumat in masura mare, poate aduce chiar moartea.

“Utilizarea unei doze mari de analgezice pe termen scurt precum Ibuprofenul sau Diclofenacul este la fel de periculoasa ca atacul de cord in cazul medicamentului Vioxx, retrass de pe piata din cauza potentialelor pericole.”, spun cercetatorii.

Retragerea medicamentului Vioxx in 2004 a venit in urma a 30.000 de cazuri de atacuri de cord si decese bruste cauzate de consumul acestuia intre 1999 si 2003. In ciuda faptului ca cercetarile stiintifice au acumulat inca din 2000 date legate de Vioxx cum ca este principalul vinovat in ceea ce priveste atacurile de cord si accidentele vasculare cerebrale, producatorul de droguri Merk si FDA au mers pe burta pana cand numarul mortilor a crescut constant.

Potrivit unui raport realizat de Reuters, riscul unui atac de cord creste cu o treime, iar riscul de insuficienta cardiac se dubleaza in randul celor care consuma medicamente AINS.

De ce atat de multi oameni iau medicamente antiinflamatoare nesteroidiene precum Ibupofren?

Durerea si nivelul nesanatos al inflamatiei dispar odata cu acese medicamente in timp ce le putem ajusta prin dieta, reducerea stresului, disciplina si energie. Insa noi vrem ca durerea sa se opreasca imediat, iar asta o putem face doar cu pastile.

Problema cu aceasta abordare este ca, daca o facem foarte des, putem muri impreuna cu durerea. Ibuprofenul este, intr-adevar, cel mai bun exemplu in acest sens. Conform celor spuse mai sus, acest derivate petrochimice sunt strans legate de cresterea semnificativa a riscului de atac de cord si a mortalitatii de toate tipurile. In plus, exista si efecte adverse precum anemia, distrugerea AND-ului, pierderea auzului, hipertensiunea sau avortul spontan.

Important de retinut este faptul ca nu doar Ibuprofenul se afla in aceasta situatie, ci toate medicamentele antiinflamatorii.  Exista, totusi, alternative natural pentru a le inlocui.