Acasă Life Monden Iata lista celor mai bine PLATITE CELEBRITATI din industria de DIVERTISMENT. Vezi...

Iata lista celor mai bine PLATITE CELEBRITATI din industria de DIVERTISMENT. Vezi ce vedeta se afla pe primul loc!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Prezentatoare de televiziune faimoasa in toata lumea, Oprah Winfrey a reusit sa se mentina pe prima pozitie in topul celor mai bine platite celebritati din industria de divertisment, realizat anual de revista Forbes.

In ciuda faptului ca reteaua sa de televiziune inca se lupta sa se impuna in audiovizualul american, vedeta de televiziune Oprah Winfrey se descurca foarte bine din punct de vedere financiar, potrivit Forbes, care a desemnat-o pe cea supranumita „regina talk show-ului” drept cea mai bine platita celebritate din industria de divertisment, pentru cel de-al patrulea an consecutiv.

Oprah Winfrey a ocupat prima pozitie in acest top gratie veniturilor sale de 165 de milioane de dolari, obtinute in perioada mai 2011 – mai 2012.

Desi nu a reusit sa transforme intr-un succes parteneriatul sau cu Discovery Communications pentru reteaua de televiziune „The Oprah Winfrey Network” (OWN), participatiile pe care Oprah le detine in show-uri celebre de televiziune din SUA, precum „Dr. Phil”, „Rachael Ray” si „The Dr. Oz Show”, dar si veniturile obtinute din alte zone ale media au facut ca realizatoarea de televiziune sa ocupe din nou prima pozitie a topului Forbes al celor mai bine platite celebritati din industria de divertisment.

Pe pozitia a doua in acest top s-a situat regizorul Michael Bay, al carui film „Transformers 3/ Transformers: Dark of the Moon” lansat anul trecut, l-a ajutat sa stranga venituri de 160 de milioane de dolari din vanzarea de bilete si jucarii. La acestea au contribuit insa si alte venituri atrase de regizor in perioada mai 2011 – mai 2012.

Un alt regizor, Steven Spielberg, a castigat 130 de milioane de dolari intre lunile mai 2011 – mai 2012, datorita show-urilor TV la care a contribuit, precum „Smash”, dar si din veniturile atrase de filme precum „Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului/ The Adventures of Tintin” si „Calul de lupta/ War Horse”.

Producatorul Jerry Bruckheimer s-a plasat pe pozitia a patra, cu o suma de 115 milioane de dolari, stransa din show-uri de televiziune si filme, incusiv „Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi/ Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides”.

Locul al cincilea in topul Forbes este detinut de rapperul si producatorul muzical Dr. Dre, care a castigat 110 milioane de dolari in perioada mai 2011 – mai 2012, in special din vanzarea actiunilor pe care le detinea in compania Beats Electronics. In august 2011, producatorul de telefoane inteligente HTC a platit 300 de milioane de dolari pentru a cumpara 51% din actiunile companiei Beats Electronics, infiintata de Dr. Dre si directorul casei Interscope Jimmy Iovine, in 2008.

Topul 10 al celor mai bine platite celebritati din industria de divertisment este continuat de: actorul si producatorul Tyler Perry (105 milioane de dolari), Howard Stern, o celebritate in industria de radio si televiziune americana (95 milioane de dolari), scriitorul James Patterson (94 milioane de dolari), producatorul de filme George Lucas (90 milioane de dolari) si producatorul muzical si vedeta de televiziune Simon Cowell (90 milioane de dolari).